LA NIVELUL JUDEȚULUI BRĂILA, ASTĂZI, 25 MARTIE, SUNT ÎN IZOLARE VOLUNTARĂ LA DOMICILIU 2856 DE PERSOANE, IAR ALTE 180 DE PERSOANE SE AFLĂ ÎN CARANTINĂ

La nivelul județului Brăila, conform raportării Direcției de Sănătate Publică, astăzi, 25 martie 2020, sunt în izolare voluntară la domiciliu 2856 de persoane, 180 de persoane se află în carantină și alte 217 persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile.
Forțele de ordine vor continua să acţioneze integrat, în echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.
Astfel, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare și au fost sancționate contravențional cu amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare 2/2020 .
Vă reamintim că, potrivit Ordonanței Militare 3/2020, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, face apel către toți cetățenii să limiteze deplasările, să respecte normele de igienă și să respecte prevederile Ordonanțelor Militare.

UPDATE – După furnizarea acestor informații de către autorități, încă o persoană din judetul Brăila a fost condusă în carantină și a fost amendată cu 5000 lei, pentru încălcarea măsurii de izolare la domiciliu.