“Lada de zestre” – invitatie in hora timpului

11999708_10206302095304820_2022231680302162078_o

Vineri, pe 2 octombrie, la ora 17, la Centrul Multicultural de pe strada Ana Aslan, nr. 27-29, va avea loc vernisajul expozitiei “Lada de zestre”, realizata in cadrul unui proiect implementat de Asociatia “Cooltura” si cofinantat de Consiliul Judetean Braila. Mai exact, potrivit reprezentantilor Asociatiei “Cooltura”, “este un proiect ce remodeleaza identitatea trecutului intr-o maniera moderna, inedita si provocatoare. Expozitia adduce povestile vechi, de la tara in prezentul modern prin diferite arte: fotografica, design vestimentar, muzica si arhitectura. Scopul expozitiei este cel de a crea un spatiu atemporal, feeric, unde tu sa ai posibilitatea sa te joci, sa contemplezi, dar, in acelasi timp, sa cunosti peisajele, atmosfera, obiceiurile si traditiile populare specifice judetului Braila.
Fotografiile expuse vor povesti despre oameni si locuri, despre emotie, despre munca, despre izolare, despre bucurie. Designul vestimentar va construi puntea intre trecut si prezent, intre iile vechi de zeci de ani si cele trei vestimentatii moderne, cu inspiratie traditionala a unor designeri din Braila si Bucuresti.
Ludicul expozitiei va fi creat prin interactiunea directa cu Radita lascu si Corina Ciuraru, care te vor invata cum se foloseste un razboi de tesut sau cum se coase o ie.
Instalatia de arta va servi ca un spatiu simbolic dedicat meditatiei.
Toate aceste elemente vor fi tesute de muzica ambientala inspirata din cantecele batranilor”.
Fotografiile sunt realizate de Bogdan Tache, Sorin Onisor, Maria Bondoc, Laurentiu Iordache, Iuliana Dediu, Liviu Dediu, Daniel Kitu, Florin Manolescu, Gabriel Stoica, Nicu Mircea, Ion Aurel, Cornel Gingarasu, Sorin Vidis, Viorel Neagu, Alexandru Paraschiv.
Designul vestimentar este reprezentat prin lucrari semnate de Chrisa Dobreanu, Florentina Giol si Iuliana Coros.