Lansare a Programului de guvernare AUR la Brăila. Președintele George Simion acuză angajarea „paraziților politici” în instituțiile publice: „Găștile de partid și-au angajat oameni la stat. Aceste persoane nu au nicio calitate decât carnetul de partid”

Nicio primărie sub 5000 de locuitori și reducerea numărului de parlamentari la 300 – sunt două dintre ideile promovate de AUR, așa cum au fost ele prezentate la finele săptămânii trecute la Brăila de președintele AUR, George Simion. Acesta a participat, alături de mai mulți parlamentari AUR, la lansarea ”Programului de guvernare în 15 puncte”, la eveniment fiind prezenți membri sau simpatizanți AUR din județele Brăila și Galați, dar și o serie de invitați. Printre cei prezenți în sală s-au aflat Simona Drăghincescu, fost prefect al Brăilei, Cătălin Murea, fost vicepreședinte al CJ Brăila, Lucian Căprariu, fost consilier municipal.

Gazde au fost coordonatorul filialei AUR Brăila, George Turiac (fost consilier județean ALDE),  responsabilul cu presa al AUR Brăila, Gabriel Musceleanu (fost consilier județean PPDD) și senatorul AUR de Brăila Andrei Hangan.

George Simion a vorbit pentru început de faptul că potrivit unui sondaj comandat de USR, AUR ar fi pe locul doi în preferințele românilor, cu 22%. Liderul AUR a mai spus că „PSD și PNL, împreună sau separat, au condus România timp de 33 de ani, în faza de deconstrucție” și că AUR își propune reconstrucția țării: „Nu suntem perfecți; am avut mari greutăți pentru a naște această forță patriotică, mulți ni s-au împotrivit. Sunt sărac din punct de vedere material. Nu pentru bogății lumești am intrat în această luptă. România nu este o țară săracă, România este o țară bogată. Hai să punem stop la cei 33 de ani de deconstrucție și să începem Reconstrucția României!”.

În cea de a doua intervenție a sa, Simion a vorbit punctual de câteva aspecte pe care AUR dorește să le schimbe în România: „A venit actualul premier să spună că suntem sclavi moderni. Eu am avut o replică, spunând că nu suntem sclavi moderni, suntem iobagi, pentru că nu facem mai nimic modern în România astăzi.

Avem nevoie de un Fond Suveran de Investiții pentru acoperirea diferențelor din fondul de pensii și asigurări sociale și pentru investițiile în domeniile strategice – pe care se grăbesc alții să le înstrăineze -, pentru că doar așa putem să fim suverani. România trebuie să fie independentă din punct de vedere energetic.

Noi spunem că nu mai avem o Românie, ci avem o colonie. Din păcate, statul roman a ajuns aproape de tot blocat. De către cine? De găștile de partide care s-au succedat la putere 33 de ani și și-au angajat oameni la stat, și-au angajat membrii de partid. Eu le zic «paraziți» acelor membri de partid, pentru că nu au nicio calitate decât carnetul de partid. De-asta am zis peste tot că vii în AUR să dai pentru țară, nu să iei pentru tine. Pentru că una dintre cele mai mari plăgi din ultimii ani a fost această parazitare a instituțiilor”.