Lansare de carte – „Istoricul Jandarmeriei Braila”

P1110739  P1110746

Zi de sarbatoare, pentru Inspectoratul Judetean de Jandarmi – astazi a fost lansat volumul “Istoricul Jandarmeriei Braila”. Cartea a fost realizata de trei dintre angajatii IJJ, respectiv locotenent-colonel Adrian Baboi, maior consilier juridic Florin Cosmin Mihaiescu si purtatorul de cuvant al institutiei, plutonier-major Sorin Neftode, care au lucrat sub coordonarea profesorului Petre Abeaboeru.

Intr-un format  usor de parcurs, cu o bogata ilustratie, volumul acopera nu doar aspectele strict istorice, ci si activitatea actuala a Jandarmeriei, evenimentele festive marcate in ultimii ani, trofeele primite de-a lungul timpului, precum si modul in care a fost oglindita in media locala si nationala munca jandarmilor braileni.

“Intotdeauna, acolo unde exista o haina militara, aceasta da o impresie deosebita. Jandarmii au o sarcina importanta si va fi si mai grea de acum inainte, avand in vedere evenimentele care se deruleaza la nivel european si mondial”, a declarat  scriitorul si istoricul Petre Abeaboeru, care a fost prezent la lansarea volumului.

“Potrivit ultimelor sondaje, Jandarmeria este in topul increderii populatiei, iar asta conteaza foarte mult pentru noi”, a precizat si purtatorul de cuvant al IJJ Braila, plutonier-major Sorin Neftode.