Lansare de carte la Biblioteca Județeană “Panait Istrati”: “România – Statele Unite ale Americii. 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor”

Vineri, 27 mai, la ora 16.30, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila va avea loc evenimentul de lansare a cărții “România – Statele Unite ale Americii. 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor”, semnată de Alexandru Cristian.

Va prezinta volumul artistul plastic Hugo Mărăcineanu.

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987, în Brăila. Este scriitor, istoric, eseist. poet român. Este specialist în istoria relațiilor internaționale, axându-se pe relații româno-americane, româno-israeliene, geopolitică și filosofie politică. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității București, masterul de Securitate și Apărare al Universității Naționale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universității Naționale de Apărare “Carol I”. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale.

„Relațiile româno-americane împlinesc 140 de ani de existență, o existență plină de provocări care au demonstrat, la final, admirația ambelor state pentru modelul civilizațional, România pentru dobândirea independenței, dar și pentru implementarea unui model autentic democratic, Statele Unite ale Americii pentru miracolul cultural și lingvistic reprezentat de poporul român. O istorie care le-a demonstrat ambelor popoare ce înseamnă lupta pentru a fi recunoscut în istorie”, declară Alexandru Cristian.

Programul manifestării include și vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Maia-Alexandra Englezu. Maia este elevă la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Brăila și se află la a doua expoziție personală, fiind îndrumată de artistul plastic Hugo Mărăcineanu, care-i și prezintă expoziția.

Ambele evenimente se vor desfășura în Spațiul Multifuncțional „Dunărea”, aflat în parcul bibliotecii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns