Lansare de carte la Teatrul „Maria Filotti”: „Adevărate, trăite, de povestit”

Joi, 12 octombrie, la ora 17.00, la Teatrul „Maria Filotti” va avea loc lansarea cărții „Adevărate, trăite, de povestit”, scrise de soprana Elena Dumitrescu Nentwig.  Evenimentul este organizat de instituția gazdă, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati“ Brăila, iar intrarea publicului este liberă.

Prezintă: dr. Valentin Popa și conf. univ. dr. Zamfir Bălan.

Moderează dr. Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”.

Programul cuprinde și momente muzicale susținute de soprana Anda Ștefania Baciu.

„Născută la Brăila, Elena Dumitrescu-Nentwig a absolvit la Iași Conservatorul de Muzică «Ciprian Porumbescu» și a avut o carieră muzicală strălucită în calitate de solistă de operă. Recunoașterea internațională a avut loc după anul 1970, odată cu plecarea sa în exil și stabilirea în Germania. A cântat pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel. După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a inițiat, predă lecții de canto unor tineri soliști aflați la început de carieră. În ultimii ani și-a mutat studioul în Portugalia, acolo unde locuiește în prezent. În paralel, scrie în limba română și germană proză cu tentă memorialistică, piese de teatru și povești pentru copii, operă care are numeroase ecouri favorabile în rândul cititorilor.

Odată cu lansarea cărții «Adevărate, trăite, de povestit», apărută anul acesta la Editura Proilavia a Bibliotecii Județene Brăila, publicul va avea acces și la celelalte volume ale autoarei. Dintre acestea amintim: „Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…», «Naufragiații din Brăila», «Noi, romii și restul lumii», «Iubire la margine de eșafod», «De răsfoit» (basme și povestiri pentru copii), «Credinciosul meu dușman», «Taina celor două perle»”, spun organizatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns