Legitimitatea mandatului consilierului Dan Paun, contestata de Simona Draghincescu

P1070315

Disputa acida  in Consiliul Local Municipal, astazi, intre consilierii Simona Draghincescu (PDL) si Dan Paun, pe tema legitimitatii mandatului celui din urma, ca urmare a disparitiei de pe scena politica a partidului pe listele caruia a candidat, PUER. Spiritele s-au incins dupa ce Paun (foto) a anuntat oficial in plenul sedintei de CLM ca incepand de astazi, va activa ca si consilier independent: “Intrucat formatiunea politica pe listele careia am fost ales a fost radiata din registrul partidelor politice, va fac cunoscut faptul ca incepand cu data de astazi, 31 iulie 2014, ma consider si ma declar consilier independent si imi voi exercita mandatul in interesul comunitatii si in folosul cetatenilor municipiului Braila”.

Simona Draghincescu nu a fost de acord cu varianta prezentata de Paun si a precizat ca, de fapt, nu este vorba despre o disparitie a partidului PUER, ci despre absorbtia acestui in Partidul Ecologist din Romania, situatie in care, pentru a-si continua activitatea ca si consilier, alesul local are nevoie de acordul oficial al noii formatiuni din care face parte. Mai mult, Draghincescu a spus ca in conditiile in care organizatia locala PER a anuntat deja ca nu-l sustine pe Paun, acesta nu mai reprezinta pe nimeni si nu mai are cum sa activeze ca si consilier municipal: “Dansul trebuie sa aiba acordul si sprijinul Partidului Ecologist din Romania, nu poate sa fie independent. Nu ma intereseaza pe cine aveti dvs consilier, dar nu aveti sprijinul Partidului Ecologist din Romania, care a si depus la sediul Primariei municipiului, acum doua luni si jumatate, o adresa prin care anunta ca nu il mai sustine pe domnul Paun in CLM”.

Paun i-a replicat taios colegei sale  ca nu i-a cerut parerea, ci doar a anuntat public decizia sa, iar Draghincescu i-a spus, la randul sau, ca se va vedea daca decizia sa este si una legala, dupa ce secretarul Primariei va studia ce prevede legea, in acest caz.