LIBERALII AU INCEPUT STRANGEREA DE SEMNATURI PENTRU REDUCEREA TAXEI DE SALUBRITATE SI ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE

Liberalii braileni au dat astazi startul campaniei de strangere de semnaturi pentru 2 initiative ce se vor finaliza cu 2 proiecte de hotarare ce vor fi prezentate spre vot Consiliului Local Municipal. Prima dintre acestea este legata de reducerea taxei de salubritate de la 11 lei/persoana/luna, la 6 lei/persoana/luna, iar a doua vizeaza eliminarea taxei pe apa de ploaie platita de consumatorii casnici. Brailenii care vor sa sustina prin semnatura lor aceste initiative o pot face la cortul instalat, incepand de astazi, pe Calea Calarasilor, in fata sediului PNL.

Liberalii au luat decizia de a strange semnaturi de la cetateni in sprijinul acestui demers dupa ce o recenta initiativa a lor a fost respinsa in plenul Consiliului Local Municipal de catre majoritatea PSD-ALDE-PND, in ciuda faptului ca s-a amanat plata taxei de mediu, care fusese invocata ca motiv pentru majorarea taxei sa salubritate la nivel local.

In plus, exista o stare de nemultumire accentuata in randul brailenilor in legatura cu faptul ca desi nu se reduce taxa de salubritate, nici macar nu se simte o imbunatatire a starii de salubritate a orasului, ci dimpotriva. De altfel, insusi primarul Marian Dragomir admite ca situatia nu este deloc buna din acest punct de vedere si ca operatorii de profil lucreaza de mantuiala.

Ca atare, conducerea PNL Braila spera ca daca initiativa va apartine unui numar de cel putin 5.000 de cetateni, atat primarul Dragomir (PSD), cat si CLM vor fi mai sensibili la opinia populatiei.

“In sedinta CLM din luna iulie, desi consilierii locali PNL au propus acest proiect de hotarare, a fost documentat proiectul respectiv, a primit avizul din partea comisiilor de specialitate, a avut un raport de specialitate intocmit de catre executivul Primariei, deci se poate, este legal si este posibil si in majoritatea locurilor din tara s-a intamplat aceasta chestiune, sa scada taxa de salubritate, motivat de suspedarea unei taxe suplimentare pe care cetatenii o plateau Primariei, iar Primaria o lua si o ducea catre Guvern. Odata suspedata aceasta taxa a Guvernului, automat, si noi trebuie sa platim mai putin, toti cetatenii care platesc taxa de salubritate.

Suntem singurul oras din tara in care nu ni se spune ce se intampla cu acesta bani. Suntem singurul oras din tara in care a fost tratata problema si abordata de catre PSD de maniera refuzului total de a discuta despre aceasta chestiune. Nu pot fi lucrurile lasate de aceasta maniera.

Daca primarul, daca consilierii PSD nu au tinut cont de parerea noastra, de parerea consilierilor PNL, poate primarul si poate consilierii PSD vor tine cont de semnaturile pe care le vom strange in acest sens”, a declarat presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila.

El a mai precizat ca aceste semnaturi vor constitui fundamentul pentru initierea unui nou proiect de hotarare CLM, in care se se prevada reducerea taxei de salubritate la 6 lei/persoana/luna: “Sunt curios daca primarul Dragomir si consilierii PSD vor vota impotriva unui proiect initiat de cetatenii municipiului Braila, in premiera pentru Braila. Din ceea ce cunosc eu, in istoria postdecembrista nu a existat niciun proiect de hotarare de CLM sau judetean initiat de cetatenii acestui municipiu sau acestui judet”.