Liberalul Alexandru Popa, despre bazinul olimpic de înot ce trebuia finalizat în 2016: „Dacă eu eram primar sau președinte al CJ Brăila, și dacă îl terminam din banii mei, tot îl făceam!”

„Dacă eu eram primar sau președinte al Consiliului Județean, și dacă îl făceam din banii mei, nu rămânea bazinul olimpic de înot așa cum este acum!” – este declarația președintelui PNL Brăila, Alexandru Popa, candidat la președinția Consiliului Județean, cu referire la bazinul olimpic de înot din municipiu.

Proiectul avea inițial o valoare de circa 8 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Contractul a fost câștigat de firma Midanne Invest Grup, lucrările au început în 2010 și ar fi trebuit să fie gata în 2016.

Obiectivul este realizat în proporție de circa de 95%, dar lucrările sunt blocate de câțiva ani, iar ceea ce s-a făcut se degradează cu fiecare an care trece. Ca urmare a faptul că firma care câștigase licitație a întârziat mult executarea lucrărilor și pe șantier nu se mai vedeau muncitori cu lunile, fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, a decis rezilierea contractului. Ulterior constructorul a dat faliment.

Problema a fost că la licitațiile care au fost organizate după rezilierea contractului nu s-a prezentat nimeni, fiindcă nicio firmă nu este dispusă să se ocupe de executarea celor circa 5% din lucrări, pentru că în mod implicit, la final trebuie să-și asume garanția întregului proiect.

Alexandru Popa afirmă că dacă șefii administrației locale și-ar fi dat silința, ar fi reușit ca împreună cu CNI să găsească o soluție pentru finalizarea bazinului olimpic început în urmă cu 14 ani, care este atât de necesar într-un oraș care a dat mai multe campioane în această ramură sportivă: „Vă spun eu, că merg la CNI pentru primarii PNL – pentru că doar ei mă solicită – și nu fac nimic altceva decât urmăresc bunul mers al lucrurilor, că mi se pare de bun simț și mi se pare normal ca să văd în ce situație sunt proiectele județului care m-a adus în Parlamentul României. Pentru bazinul din municipiul Brăila, în afară de mine – care am întrebt de 3-4 ori care este situația, dar nu am competența necesară ca să fac adrese, pentru că eu nu sunt primar sau președintele CJ – nu s-a interesat nimeni!

Eu, dacă  eram primar sau președintele CJ Brăila, nu exista să stea în paragină ani de zile și să nu se facă nimic! Eu dacă eram primar sau președintele CJ, astăzi bazinul era funcțional. Și dacă-l făceam din banii mei, de acasă, făceam «donați un leu pentru bazin»…”

La remarca noastră ironică, privitoare la faptul că el are o situație financiară care să-i permită să finalizeze pe banii săi bazinul olimpic, pe când președinte CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), nu are decât un amărât de miliard de lei vechi pe care l-a investit în obligațiuni la o casă de pariuri, pe care apoi a fost nevoit să le vândă, din cauza lui Popa (fiindcă acesta a dezvăluit public în ce-și investise banii Chiriac), liberalul a răspuns: „Știți ce se întâmplă? A pățit și necaz! N-ați văzut că a scos păcănelele din orașe? Credeți că și pentru el e ușor? Și campania electorală, stresul cu mine, acum și nenorocirea asta pe care i-a făcut-o domnul Ciolacu… Cred că domnul Ciolacu îl cam sabotează, îi bagă mâna în buzunar!

A renunțat la obligațiuni, dar să știți că e posibil să fie pe o rudă apropiată”.

Publicitate electorală – Comandat de Partidul Național Liberal, executat de PFA Dan Mihaela, cod mandatar financiar 21240015

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns