Liberalul Alexandru Popa, despre dispariția și reapariția taxei pe apa de ploaie din facturi: „În stilul lor caracteristic, de escroci, au încercat să păcălească brăilenii că au eliminat acea taxă”

Unde a dispărut taxa pe apa de ploaie din facturile trimise brăilenilor de CUP Dunărea Brăila în luna aprilie, pentru serviciile de apă și canalizare aferente lunii martie? De ce administratorii unor asociații de proprietari i-au informat pe locatari că a fost eliminată taxa pe apa de ploaie din luna martie? De ce apoi, în facturile transmise de CUP Dunărea în luna mai, pentru serviciile aferente lunii aprilie, apare iar taxa pe apa de ploaie? Cine și când va plăti contravaloarea taxei pe apa de ploaie aferentă lunii martie, care n-a fost trecută în mod explicit în facturi?

Sunt întrebări pe care le pune președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, candidatul la președinția CJ Brăila, care le cere președintelui Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD) și primarului Marian Dragomir (PSD) – ce sunt la conducerea ADI Dunărea -, să iasă public și să dea niște răspunsuri.

Liberalul este de părere că de fapt cei doi PSD-iști, care candidează pentru un nou mandat, au încercat să facă o „escrocherie” și să păcălească brăilenii că au eliminat taxa pe apa de ploaie, astfel încât să mai câștige niște voturi.

Cum dispariția din facturi a taxei pe apa pluvială a suscitat întrebări în spațiul public, fiindcă această taxă nu poate fi eliminată fără o hotărâre aprobată de Consiliul Local Municipal, Popa spune că erau două variante:

*fie conducerea CUP Dunărea (care este PSD-istă) intenționa să nu o treacă în facturi în cele două – trei luni până la alegeri și după aceea majora sumele din facturi, ca să recupereze banii pe taxa meteo aferentă lunilor martie, aprilie și eventual mai;

*fie conducerea CUP a inclus taxa pe apa pluvială în tariful pe serviciile de canalizare, fără să informeze cetățenii, în ideea că dacă aceștia nu mai văd taxa pe apa pluvială trecută separat în facturi, ei o să creadă că aceasta nu  se mai plătește.

În ambele cazuri, brăilenii ar fi crezut că administrația PSD a eliminat taxa pe apa de ploaie și pentru asta ar fi votat PSD.

Ambele variante sunt niște moduri de a înșela clienții CUP, care nu ar fi fost informați corect cu privire la ceea ce plătesc.

„În stilul lor caracteristic, de escroci – cu asta se ocupă -, să minți brăilenii… Nu mi se pare normal. Când a fost eliminată taxa pe apa de ploaie? În Consiliul Local PSD, prin majoritatea pe care o au, s-au abținut. Abținerea, știți foarte bine, reprezintă tot vot împotrivă.

Acum, cu două luni înainte, știind că au făcut jaf în buzunarele brăilenilor, ce s-au gândit domnii de la PSD, domnii Chiriac și Dragomir, formația Pic și Poc? S-au gândit să ascundă acest preț (al apei de ploaie – n.r.). Nu știu dacă l-au ascuns în prețul pe metru cub (al serviciilor de canalizare), nu știu dacă nu l-au trecut și după ce trec alegerile întrebarea este câți brăileni se vor lua cu mâinile de cap, când vor vedea că această administrație bolnăvicioasă a ascuns prețul apei pluviale doar de dragul de a mai câștiga 2-3 voturi.

Brăilenii sunt mințiți. Să iasă public domnul Chiriac și domnul Dragomir să ne spună unde a dispărut taxa pe apa de ploaie. Să ne spună unde este! A furat-o cineva, ce s-a întâmplat?”.

 

Publicitate electorală – Comandat de Partidul Național Liberal, executat de PFA Dan Mihaela, cod mandatar financiar 21240015

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns