Liberalul Boboc baga (si scoate) procente fara numar, fara numar…

P1060810

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, este nehotarat, cu privire la procentele pe care le tinteste sageata partidului sau, pentru alegerile europarlamentare din aceasta primavara. Daca in urma cu vreo cateva saptamani, cand il prezenta pe braileanul Cristian Pricop in calitate de candidat la aceste alegeri, Boboc arunca cu o previziune de 25% (din voturi) in populatie, mai nou, zice ca nu are o tinta fixa.

Pai dupa ce-am vazut ce joc de glezne face cu noi, ne-am cam prins ca are o tinta mobila… Si rautacosi cum ne stiti, ne intrebam: daca ii tremura mana si nu era sigur ca-i nimereste sageata la 25 de puncte, de ce nu si-o fi tinut gura, ca sa nu-i mai tremure acum vocea, cand isi ia vorba inapoi?!

La conferinta de presa din urma cu circa o luna, odata cu Cristian Pricop (care ni s-a parut o optiune decenta), a fost anuntata si tinta electorala a PNL Braila, respectiv 25% din optiunile alegatorilor.  Raspunzand uimirii ziaristilor, Boboc a sustinut (si sus si tare) ca si 25% este o tinta decenta, chiar daca unora li se pare cam mult: “E mult, daca ne gandim la tot ce reprezinta PNL Braila in plan local, pana acum, poate ca de aceea pare mult. Si poate ca sunt si colegi de-ai nostri pe care ii sperie aceasta tinta, dar din viata, din experienta fiecaruia dintre noi, am invatat un lucru: cand vei pleca de la ideea ca sa castigi cate putin, asa, cate ceva, sa mai ciupesti cate ceva, e foarte posibil sa nu mai apuci niciodata. Daca nu iti stabilesti niste obiective serioase, importante, va fi foarte greu sa te mobilizezi”.

Cand noi, ziaristii, l-am intrebat, zilele acestea, daca sta cu ea la fel de sus (cu tinta electorala de 25%, anuntata anterior), am avut insa supriza sa constatam ca Boboc da semne ca i s-a cam fleoscait si mobilizarea, si previziunea: “Nu avem o tinta, n-o luati asa… nu avem o tinta clara … ne dorim si ne propunem sa scoatem cat mai mult. Sigur ca un scor de 25%, poate peste 25%, ar fi foarte important pentru noi si ne-ar consolida o pozitie si ne-ar arata unde suntem astazi, dar nu avem un obiectiv exact in termenii astia”.

Drept sa spunem, ne e si teama sa-l intrebam din nou pe presedintele PNL Braila despre tinta sa electorala, peste vreo saptamana – doua, ca atunci cand se lasa cu fleoscaiala, situatia este jenanta pentru ambele parti…