Liberalul Bucălău, despre indignarea brăilenilor privind facturile exagerate la apa pluvială: „În Brăila taxa pe apa de ploaie se încasează indiferent dacă plouă sau nu”

Numărul mare al brăilenilor care și-au exprimat pe rețelele de socializare indignarea cu privire la sumele exagerate care li s-au perceput de CUP Dunărea pentru preluarea în sistemul de canalizare a apei de ploaie  în luna decembrie 2023 a atras atenția consilierului județean Alexandru Bucălău (PNL).

Acesta declară într-un comunicat de presă că nu este de mirare că sute de brăileni sunt nemulțumiți în legătură cu facturile mari la apă și canalizare pe luna trecută: „Tariful se calculează în funcție de cantitatea de precipitații înregistrată pe luna respectivă, pe suprafața de teren deținută și declarată de cetățeni; cel puțin așa este în teorie, pentru că în realitatea din Brăila taxa pe apa de ploaie se încasează indiferent dacă plouă sau nu. Oamenii spun că plătesc apa de ploaie lună de lună, dar așa mult ca în luna decembrie nu au mai plătit până acum, mai mult decât dublu, în condițiile în care ploaia nu prea s-a simțit. Așa s-a ajuns ca de vreo câțiva ani, în verile secetoase – că tot au fost – brăilenii să plătească milioane de lei pe apa de ploaie.

Nu este un secret că aceasta taxă pe apa de ploaie nu face altceva decât să genereze un profit și un venit suplimentar pentru cei de la CUP Dunărea.

Cum brăilenii și-au arătat nemulțumirea și față de tariful perceput pentru apa potabilă și canalizare, unul dintre cele mai mari din țară, noi, liberalii, după cum bine știți, am depus la sfârșitul anului trecut o acțiune în instanță cu privire la reducerea acestui tarif. Vreau să vă asigur că nimic nu ne va împiedica să mergem până la capăt cu acest demers absolut îndreptățit pentru cetățeni. Am fost pe străzi, în cartiere, am vorbit cu oamenii, i-am ascultat, le-am cerut să aibă încredere în demersul nostru și așa am reușit să strângem semnăturile necesare pentru demararea acestui proces colectiv, prin care se contestă tariful exagerat la apa potabilă din municipiul Brăila.

Mai spun încă o dată: noi, liberalii, nu am fost niciodată împotriva proiectului de modernizare și extindere a rețelei de canalizare din județul Brăila și da, am votat în favoarea lui, dar majorarea prețului apei potabile rezultată din derularea acelui proiect este una exagerată, nerealistă și apasă greu buzunarele brăilenilor.

Societatea CUP Dunărea Brăila a fost înființată pentru a genera profit cu o anumită limită și pentru a furniza brăilenilor servicii de apă și canalizare decente, nu ca anumite persoane din această instituție să prospere financiar, așa cum se întâmplă în prezent”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns