Liberalul Canciu acuză „indiferența administrației Dragomir”: „Au venit ploile și odată cu ele o groază de probleme pentru șoferi. Gropile din carosabil au devenit adevărate capcane pentru aceștia”

Secretarul de stat Cătălin Canciu, președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, este nemulțumit de starea în care se află unele dintre străzile din municipiu și spune că „iar ne așteaptă o iarnă în care vom circula prin gropi, bălți și mocirlă”.

Canciu afirmă într-un comunicat dat publicității că sunt multe străzi în Brăila care „suferă de indiferența administrației Dragomir”, iar în zonele respective oamenii „trăiesc ca la sate”: „Au venit ploile și odată cu ele o groază de probleme pentru șoferii din municipiul Brăila. Gropile din carosabil au devenit adevărate capcane pentru participanții la trafic, pentru că fiind pline cu apă, este imposibil să le ghicești și să le ocolești. Avem străzi pline de gropi, dar și situații în care întreaga stradă este în sine o groapă întinsă pe toată lungimea carosabilului.

Culmea incompetenței administrației PSD în ansamblu este strada Grigore Alexandrescu, o arteră neasfaltată de zeci de ani, care preia în ultima vreme tot traficul intens de pe Calea Călărașilor, atunci când sunt organizate festivaluri și parade, de regulă la ore de vârf. Ultima experiență de acest gen a fost trăită de șoferi cu ocazia festivalului Vladislav I, organizat în septembrie, prilej cu care Dragomir a primit «urările» de sfârșit de an cu câteva luni mai devreme.

Paralelă cu Calea Călărașilor, strada Grigore Alexandrescu ar trebui să lege Șoseaua de Centură de Șoseaua Buzăului, dar în realitate este o arteră pe care nu se poate circula cap-coadă. Jumătate din această stradă – partea cuprinsă între Șoseaua Buzăului și strada Chișinăului -, este plină de petice și dâmburi, dar cu toate astea este considerată «răul cel mai mic». Cealaltă jumătate de stradă, care începe din stația Radu Negru și ține până în Șoseaua de Centură, este parcă dintr-o altă dimensiune, una care nu are legătură cu mediul urban. Aici găsim bucăți întregi de stradă care nu au pupat niciodată asfaltul, cratere imense pe toată lățimea străzii, pline în prezent cu apă, vegetație crescută anapoda, multe gunoaie și câini.

Având experiența festivalului Vladislav I, când a fost «felicitat» pe toate rețelele de socializare de șoferii care au circulat pe Grigore Alexandrescu, primarul Dragomir a demarat săptămâna aceasta o acțiune fulger de plombare a găurilor de pe această arteră de circulație, pentru că săptămâna viitoare este programată o super paradă de 1 Decembrie. Problema este că plombarea s-a făcut pe ploaie, iar în multe locuri stratul de bitum a sărit deja.

Alte străzi din Brăila care suferă la propriu sunt Dianei, Cloșcă, Roșiori și Apolo. Aceasta din urmă a fost peticită o groapă da, alta ba, asfaltările fiind făcute la plesneală.

Pe strada Stefan cel Mare s-au făcut tranșee din 50 în 50 metri și au fost curățate gropile, semn că vor fi peticite, măcar în teorie, pentru că în realitate ele zac așa de trei luni de zile.

Pe străzile Carpați, Gării, Mihai Bravu și Griviței se vede cu ochiul liber viziunea de artist a primarului Dragomir, care a dorit să sublinieze apropierea cu fluviul Dunărea, prin asfaltul care este în valuri.

Pe strada Chișinăului, asfaltată de curând, s-a lăsat deja asfaltul în capătul străzii, la ieșirea spre mall, în dreptul a două canalizări. Strada reprezintă o adevărată capcană pentru șoferi, pentru că semnele de circulație care ar fi trebuit să atenționeze asupra pericolului existent în trafic au fost mutate de pe carosabil pe trotuar.

În multe cartiere străzile și trotuarele nu au fost reparate de zeci de ani, unele mai păstrând încă urmele asfaltului din perioada comunistă.

Comorofca, de exemplu, este un cartier despre care unii brăileni se întreabă, în mod ironic, dacă mai face parte din municipiul Brăila. Vidinul, marele chin al Brăilei, este nevoit să treacă peste iarnă cu multe străzi și trotuare decopertate.

În mai multe zone din Centrul Istoric străzile arată jalnic, iar culmea asfaltării o întâlnim chiar lângă Centrul de Informare Turistică, unde denivelările au format un deal și un munte, forme de relief foarte curioase pentru un oraș de câmpie.

Traficul pe Bulevardul Dorobanților, în garanție sau nu, că nu mai știe nimeni care e soarta lui, e tot un chin și un suspin, că nu știi când dai peste un dâmb sau când te ia valul asfaltului.

Pe Calea Galați gropile din asfalt au fost încercuite cu vopsea albă, probabil pentru a fi observate din satelit. Oricum, nu ar fi rău dacă în Brăila ar fi lansată o aplicație care să indice toate gropile din oraș.

În unele orașe există deja astfel de aplicații care semnalează existența gropilor din asfalt, a trotuarelor deteriorate și a gunoaielor. Poate așa află și primarul Dragomir care sunt problemele reale din oraș și că brăilenii își doresc mai întâi de toate să aibă pe unde călca și pe unde circula în Brăila”.