Liberalul Canciu, despre faptul că Brăila nu este prezentă cu un stand la Târgul de Turism al României: „Cum să promovezi Brăila, arătând țării întregi «fluviile» de asfalt și batjocura față de istoria și cultura locală? Trist, foarte trist”

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, care ocupă în prezent funcția de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a participat ieri la deschiderea oficială a Târgului de Turism al României, de la Romexpo, în București.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare Canciu se arată dezamăgit că la acest târg nu a fost reprezentată și Brăila cu un stand propriu: „Mulți expozanti, din țară dar și din afara ei. Am sperat să aibă un stand și Brăila, orașul meu, am sperat degeaba. Am constatat, cu tristețe, că doar Eldomir Tour, cu Alma Health& Spa Retreat, din Lacu Sărat, este prezent la eveniment.

Ani la rândul autoritățile locale brăilene, deși s-au bătut cu cărămida în piept că vor să dezvolte turismul, nu au făcut absolut nimic. Asta în condițiile în care Brăila este printre puținele orașe din România unde se mai poate simți atmosfera începutului de secol al XX-lea, unde poți găsi liniștea străzilor umbrite de platani ce domină clădirile a căror temelie a fost pusă de armatori greci, comercianți de toate națiile, avocați, cei care au făcut din orașul sfârșitului de sec. al XIX-lea începutul sec. al XX-lea, cel mai important port din punct de vedere economic de la Dunărea de Jos și o importantă bursă agricolă a Europei. De asemenea, fluviul Dunărea și Balta Mică a Brăilei, cu un potențial natural uriaș, care pot atrage foarte mulți turiști români, dar mai ales străini.

Dar cum să promovezi Brăila, arătând țării întregi «fluviile» de asfalt și batjocura față de istoria și cultura locală?

Alte orașe cum pot să se promoveze?

Printre autoritățile locale prezente la acest târg am văzut standuri de la CJ Botoșani, Caraș-Severin, Dâmbovița, Maramureș, CJ Suceava, primăriile din Mangalia, Târgoviște, Techirghiol, Tătăruși etc. Trist, foarte trist.

Este nevoie de schimbarea mentalității, este nevoie să ne iubim orașul și să-l promovăm, să-l ajutăm să se ridice!”.