Liberalul Canciu, despre viceprimarul Jantea Crican (PSD): „Micul tiriplici a fost atât de nerăbdător să-și lingușească șeful, încât a scufundat în Dunăre gramatica limbii române. Sfatul meu este să renunțați la postări și să vă aplecați asupra cărților”

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, consideră că viceprimarul municipiului, Alexandru Jantea Crican (PSD) are lipsuri în cunoașterea limbii române și îi sugerează acestuia să mai citească, pentru a învăța să se exprime corect.

Canciu se referă la postarea făcută de Jantea-Crican în ziua inaugurării podului peste Dunăre între Brăila și Galați, postare în social-democratul a făcut niște greșeli.

Liderul liberal afirmă într-un comunicat dat publicității: „Micul tiriplici a fost atât de nerăbdător să-l laude pe Tudose (europarlamentarul Mihai Tudose – n.r.), cel care a ridicat podul, încât a scufundat în Dunăre gramatica limbii române. Domnul Jantea, că despre el este vorba, pare să nu fie conștient de faptul că unele litere includ diacritice, că virgula este mai prețioasă pentru cuvintele în cazul vocativ decât și-ar închipui, că substantivele se articulează, iar dublarea sau chiar triplarea lui «i» nu se face precum umflarea bugetelor de lucrări nerealizate în Brăila, apropo de mândria cu care își lingușește șeful.

Sfatul meu este să renunțați la postări și să vă aplecați asupra cărților, deoarece cunoașterea nu a rănit niciodată pe nimeni”.

(foto – postarea „corectată” de profesorul Cătălin Canciu)