Liberalul Canciu, după inaugurarea Orășelului Copiilor din Parcul Monument: „Sunt vizibile semne ale unui șantier închis în grabă, care pun în pericol integritatea fizică a copiilor: țevi care ies din pământ sau asfalt, borduri aruncate la întâmplare, sârme, cioate, bolovani, mormane de pietre și mizerie”

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, consideră că „marea deschidere a Orășelului Copiilor”, anunțată de primarul Marian Dragomir, care a avut loc pe 1 iunie, „seamănă mai degrabă cu o inaugurare pe repede înainte, cu ascunderea gunoiului sub preș”.

Într-un comunicat dat publicității, Canciu afirmă că „avem, ca de obicei, avem un obiectiv cu termen de finalizare depășit, la care administrația PSD închide ochii, inaugurat cu surle și trâmbițe, bașca și cu un Festival al dulciurilor, pentru ca totul să fie strălucitor, iar oamenii să fie uluiți de-a dreptul de calitățile de manager ale primarului.

Am trecut prin Orășelul Copiilor, pentru «modernizarea» căruia s-au cheltuit 10 milioane de lei de la bugetul municipiului și cel al județului, și m-am întristat. Așa-zisul parc destinat copiilor, o încropeală pe repede înainte, arată ca după război. În Orășel sunt încă vizibile semne ale unui șantier închis în grabă, care pun în pericol integritatea fizică a copiilor: țevi care ies din pământ sau asfalt, borduri aruncate la întâmplare, sârme, cioate, bolovani, mormane de pietre, pet-uri goale de bere, ambalaje și mizerie, foarte multă mizerie. Când vezi toată această jale care există în parc, te întrebi când va intra în renovare, nu spui că abia a fost finalizat.

Toate aceste resturi de șantier demonstrează că Orășelul nu era gata pentru a fi deschis, mai ales cu tam-tam, dar cum putea să rateze primarul ocazia de a se lăuda și de a mai culege niște aplauze?! Mă întreb dacă domnia sa, Marian Dragomir, și-ar lăsa copiii să se joace într-un astfel de spațiu plin de capcane!?

Cu doar câteva zile înainte de inaugurare, multe zone destinate copiilor erau pline cu pietre dure și ascuțite, care reprezintă un adevărat pericol de accidentare pentru micuți. Soluția disperată găsită pe ultima sută de metri de administrația Dragomir, a fost să acopere această piatră ascuțită cu un strat de mulci (resturi vegetale, scoarță de copac, care se aplică între plantele decorative, pentru a împiedica creșterea buruienilor). Evident că acest strat subțire de mulci a cedat în multe locuri sub duritatea pietrei ascuțite de dedesubt (vezi foto), iar pericolul ca micuții să se accidenteze este unul foarte mare. Lucrări făcute de mântuială și în bătaie de joc, care, și mai grav, pun în pericol siguranța copiilor ce vin să se distreze într-un loc în care se presupune că administrația locală le asigură toate condițiile pentru a fi în siguranță.

Și în zona Skate Park-ului mai este mult de lucru, pentru ca adolescenții să se simtă în siguranță. Multe spații de joacă sunt golașe, au doar pământ și acela greblat în grabă, nici măcar nivelat cum trebuie. În ziua marii inaugurări existau încă leagăne neinstalate, iar în tot parcul am văzut doar 4-5 zone de interes pentru copii, cu instalații și spații de joacă pentru cei mici. Dacă ar fi să creionez o imagine definitorie pentru Orășelul Copiilor, aceea ar fi de sărăcie: un Orășel al copiilor sărac, într-un municipiu sărac, sărăcit de lăcomia PSD. Văd zilnic în Capitală parcuri între blocuri mult mai dotate decât butaforia pusă în scenă de primarul Brăilei.

Asta arată cât iubește Dragomir copiii și cât îi place să risipească banii pe festivaluri și petreceri pe bandă rulantă, pentru ca brăilenii să uite de cârpelile din asfalt, de trotuarele distruse și de străzile care nu au văzut niciodată asfaltul. Dragostea pentru Brăila nu se demonstrează prin firme cu inimioare mari și luminoase care dau bine în poze, ci prin fapte, domnule primar Dragomir!

În Brăila, în loc de primar, avem mai degrabă un impresar al distracției, care crede că poate păcăli lumea cu valuri de festivaluri. Crede că poate păcăli lumea cu proiecte mărețe, făcute chipurile pentru bunăstarea municipiului, însă calitatea lucrărilor și termenele întârziate îl contrazic.

Faceți totul din mers, pe principiul «merge și așa»! Nu, domnule primar, nu merge și așa! Dacă nu dăm pe dinafară cu proiecte benefice acestui oraș istoric, măcar să avem calitate. Este o bătaie de joc tot ce se întâmplă în Brăila, o lipsă de respect la adresa brăilenilor!

Nu vă place să fiți criticat, dar ieșiți din bula în care trăiți și reveniți cu picioarele pe pământ. Brăila este a brăilenilor, nu a dumnevoastră, ca să faceți în/din ea tot felul de experimente cu final nefericit!”.