Liberalul Daniel Cîrîc anunță că PNL va face plângere la DNA, pentru că „se livrează populației apă menajeră pe post de apă potabilă”: „CUP Dunărea, condusă de PSD, să-și revizuiască politica de impunere a unor tarife nerealiste, până nu va fi zgâlțâită din temelii de organele abilitate!”

Președintele PNL Însurăței, Daniel Cîrîc, anunță că în afară de acțiunea în instanță inițiată de PNL Brăila, ce are ca subiect contestarea majorării substanțiale a prețului apei potabile în județul nostru, va fi făcută și o plângere la DNA „pentru malversațiunile la care a fost supusă populația, prin livrarea de apă menajeră ca apă potabilă”.

Cîrîc răspunde astfel comentariilor făcute recent de primarul municipiului, Marian Dragomir, care spunea că „este absolut imposibil” ca liberalii să câștige acest proces, dar în același timp afirma că „o să cheme în garanție” consilierii și primarii liberali care au votat și semnat în favoarea proiectului de modernizare și extindere a releței de apă și canalizare, proiect care ar impune acea majorare semnificativă a prețului apei potabile.

Președinte PNL Însurăței, care în trecut a făcut mai multe reclemații cu privire la calitatea execrabilă a apei „potabile” livrate în orașul său, îi transmite primarului Dragomir într-un comunicat dat publicității că „logica amețită, legată de prețul apei și generată de piruetele firmelor ce se vor înfrupta din acești bani nu e demnă și nici nu poate fi argumentată coerent”: „În legătură cu declarațiile din presă ale domnului primar PSD Dragomir, aș vrea să ofer un punct de vedere în legătură cu scepticismul dânsului față de scăderea prețului la apă și față de inițiativă domnului deputat Alexandru Popa (președintele PNL Brăila – n.r.) de a acționa în judecată CUP DUNĂREA.

Noi, la Însurăței, pe lângă susținerea domnului deputat Alexandru Popa în acest demers, vom face în paralel și o plângere la DNA, pentru malversațiunile la care a fost supusă populația, prin livrarea de apă menajeră ca apă potabilă. Înțeleg entuziasmul domnului Dragomir, președinte ADID, în privința accesării celor 240 milioane euro, fonduri europene, dar logica amețită, legată de prețul apei și generată de piruetele firmelor ce se vor înfrupta din acești bani nu e demnă și nici nu poate fi argumentată coerent, aici, o parte din vina având și detentă intelectuală a dânsului.

Dar să o luăm sistematic:

În 2017, la Însurăței, în pofida declarațiilor și demonstrațiilor penibile ale doamnei vice PSD și ale unui director CUP DUNĂREA, ca apa e potabilă, le-am demonstrat contrariul, cu analizele făcute de o firmă din București și conform Legii 458/2002 au diminuat facturile populației cu 30%, specificând pe factura că „apa nu e potabilă”. DSP a retras autorizația sanitară CUP DUNĂREA și a impus încheierea de contracte de furnizare apa menajeră cu populația, lucru care nu s-a întâmplat niciodată; din 2019 CUP DUNĂREA a susținut iarăși ca apa e potabilă.

În 2020 toată presa locală sublinia succesul CUP DUNĂREA de accesare a 240 milioane euro, pentru extindere canalizări și asigurare apă potabilă în localitățile în care nu e potabilă, respectiv 13 comune și orașul Însuratei! Deci apa nu e potabilă, dar avem contracte de apă potabilă!

În 2023, ca să fie treaba mai bună, au dublat tariful apei în tot județul, justificarea fiind penibilă. Pentru accesarea acelor fonduri europene trebuie și o parte de cofinanțare, care a fost obținută prin credit și condiționată de creșterea tarifului la apă și canalizare, în fiecare an. Adică lăcomia companiei de a se întinde mai mult decât le este plapuma, să fie suportată de toată populația județului.

De calitatea lucrărilor nu mai vorbim: la Însurăței, CUP DUNĂREA, prin accesarea unor fonduri europene de reabilitare a puțurilor forate, au uitat esențialul – achiziționarea de filtre de demanganizare și deferizare, de 600.000 de euro, specificate ca urgență în PUG-ul orașului! S-au scuzat dând vina pe proiectant!

Acest monopol, condus de PSD și momentan necontrolabil, ar trebui să-și revizuiască politica de impunere a unor tarife nerealiste (apă, canalizare, apa ploaie), până nu va fi zgâlțâit din temelii, de organele abilitate”.

(foto – o sticlă cu apă „potabilă” adusă de consilierul liberal Dănuț Lungu la o recentă ședință a CJ Brăila)