Liberalul Dobrescu acuză PSD că a umplut Brăila de „asistați politic”: „Găsim asistați politic chiar la vârful Consiliului Județean, plătiți cu Venitul Maxim Garantat”

Liberalul Florin Sergiu Dobrescu, fost prefect al Brăilei, în prezent secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, consideră că în prezent „Brăila se găsește în cea mai neagră etapă a administrației PSD, din cei peste 30 de ani de când județul se află sub ocupație social-democrată”.

Dobrescu afirmă într-un comunicat dat publicității că „Brăila este plină de asistați politic”, adică oameni care sunt puși în funcții pe criterii strict politice și „care nu sunt capabili să-și conducă nici măcar propriile vieți”.

Mai mult, liberalul susține că și cei din conducerea Consiliului Județean Brăila sunt „asistați politic”, dar unii „plătiți cu Venitul Maxim Garantat”: „Sărăcit, depopulat și batjocorit în toate felurile de oamenii PSD, Brăila a devenit județul tuturor posibilităților, în sens negativ. Pe fondul acestui dezastru generalizat, PSD Brăila promovează în administrație o nouă categorie de întreținuți, asistații politic, oameni care n-au demonstrat nimic în viața lor prin forțe proprii, singurul criteriu la angajare fiind carnetul de partid. Oameni fără niciun fel de pregătire și experiență sunt luați de mână de PSD și puși în funcții de conducere sau de execuție, spre rușinea și decăderea acestui județ.

Brăila este plină de asistați politic! CUP Dunărea este un exemplu sfidător în acest sens, cu sute de membri PSD angajați doar în ultimii ani. Au ajuns să transforme apa potabilă într-un produs de lux, doar pentru a-și ține în funcții călduțe asistații politic. Exemplele sunt multe, avem servicii, direcții și societăți publice falimentare, resuscitate și ținute în viață doar pentru a hrăni acești întreținuți ai PSD.

Ca brăilean, om care și-a construit cariera profesională pas cu pas, care și-a respectat profesia și care și-a îndeplinit atribuțiile la cel mai înalt nivel, dovadă fiind calificativele de „bine” și „foarte bine” obținute în toți acești ani, sunt revoltat de faptul că județul Brăila este lăsat pe mâna unor oameni care nu sunt capabili să-și conducă nici măcar propriile vieți. Tot ceea ce am și tot ceea ce sunt astăzi am construit prin forțe proprii! Sunt militar de carieră, am pornit de la cea mai mică funcție în sistem și am ajuns, după 28 de ani de muncă, să conduc o structură cu peste 200 de oameni în subordine.

Găsim asistați politic chiar la vârful Consiliului Județean, plătiți cu Venitul Maxim Garantat. Consiliul Județean Brăila are președinte doar cu numele, neasumat și dezinteresat de administrație, un vicepreședinte de decor, cu atribuții foto și un alt vicepreședinte, care face pe «băiatul bun», dar care, în realitate, semnează toate nenorocirile de proiecte prin care se scurg banii județului Brăila. Este adevărat că Ionel Epureanu este ordonatorul principal de credite al Brăilei, ceea ce îl scutește pe Iulian Chiriac de frisoane, dar nu trebuie ignorat faptul că acele proiecte asumate de «președintele de facto al CJ» nu fac decât să ducă Brăila la pierzanie.

Am observat cu surprindere că Iulian Chiriac și-a trecut în CV-ul publicat pe site-ul CJ, la capitolul „Competențe și abilități sociale”, „aptitudini de comunicare interpersonală” (asta cred că e o glumă), „rezistență la efort intelectual” (nu a fost cazul), „abilități de negociator” (poate în interes personal), „responsabilitate” (fix ce îi lipsește), „empatie” (fără comentarii). Nu știm ce persoană este descrisă aici și ce analize au fost încurcate, dar cu siguranță nu este vorba despre președintele CJ Brăila. Recent, pentru că are chemare pentru câștiguri ușoare și nemuncite, Chiriac și-a descoperit o nouă vocație: jocurile de noroc!

Din CV-ul vicepreședintelui Ionuț Dobre aflăm că ar avea și ceva atribuții serioase la CJ (în afară de cele foto), pe care, însă, nu le pot trata decât ca pe niște glume. La rubrica „Activități și responsabilități principale” (vezi foto), Dobre și-a trecut „colaborarea cu agenți economici din țară și străinătate în scopul realizării unor acțiuni și lucrări de interes județean”. Sunt curios să văd un raport despre colaborarea acestuia cu agenții economici din țară, dar mai ales cu cei din străinătate. Cred totuși că «abilitățile foarte bune de lucru în Photoshop», trecute la capitolul «Competențe și aptitudini de utilizare a calculatorului», au fost cele definitorii care i-au asigurat funcția de vicepreședinte al CJ.

Vicepreședintele Ionel Epureanu nu are un CV actualizat, există pe net doar unul de pe vremea când era viceprimar la Ianca, oraș pentru care nu a făcut nimic în cei 10 ani cât a avut în mână pâinea și cuțitul la CJ și unde înțeleg că vrea să candideze ca primar, în 2024. Să spui că vrei să fii salvatorul unui oraș prăbușit, pentru care nu ai ridicat un deget, ba mai mult ai girat să devină groapa de gunoi a județului, asta înseamnă să fii PSD-ist în Brăila!

Cam aceasta este triada de la vârful CJ Brăila, completată de alți șefi și directori de servicii, direcții și societăți publice, asistați politic promovați de PSD, deși nu au niciun fel de pregătire/experiență pentru a ocupa acele funcții, oameni care nu trag pentru Brăila, dimpotrivă, care trag Brăila în jos!”.