Liberalul Drogeanu: „Credeți că de anul acesta, de Ziua Copilului, tăiați panglica la Stadionul Progresul?” Primarul Dragomir: „Nu pot să vă dau termene fără să consult documente”

Reabilitarea Stadionului Progresul, discutată din nou, în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal Brăila. Subiectul a fost deschis și de această dată tot de consilierul municipal Alexandru Drogeanu (PNL), care în trecut a semnalat în mai multe rânduri aspecte care, în opinia sa, ar putea împiedica omologarea terenului respectiv.

De această dată liberalul a vrut să afle de la primarul Marian Dragomir (PSD) dacă până în vara acestui an lucrările de reabilitare vor fi gata:   „Pe marginea acestui subiect am discutat  foarte mult, ne-am hârjonit, mă rog… Un singur lucru aș vrea să scot în evidență: faptul că de 4-5 ani, de când se lucrează la reabilitarea Stadionului Progresul, termenul de execuție s-a modificat de două ori, dacă nu mă înșel. Termenul limită este mai anul acesta, 2023.

Domnule primar, aș vrea să vă adresez o întrebare, dar vreau să fiți sincer: credeți că de anul acesta, de Ziua Copilului, tăiați panglica la Stadionul Progresul?

„În ce calitate mă întrebați pe mine?”

„Nu, știu, în calitate de proprietar…”

„Nu sunt proprietar la Stadionul Progresul. La Stadionul Progresul n-au început lucrările acum 4 ani, pentru că nici nu era prevăzut în bugetul de acum 4 ani modernizarea stadionului. A fost o perioadă de licitație foarte mare, iar pe perioada iernii, cum e acum, toate firmele de construcții primesc sistare, pentru că nu pot lucra și nu pot face lucrări de calitate atunci când temperaturile nu permit.”

„Îmi puteți da un răspuns?”

„Nu pot să vă dau termene în CLM fără să consult documente”.

Precizăm că de fapt, contractul de proiectare și execuție a reabilitării Stadionului Progresul a fost încheiat în noiembrie 2020 cu asocierea SC REPAVIL CONS SRL și SC PROFICONS PROJECT SRL, iar lucrările propriu-zise au fost demarate în iunie 2021. Contractul inițial prevedea că reabilitarea să fie finalizată în 18 luni de la semnarea contractului: 2 luni pentru proiectare, 2 luni pentru lucrările de desființare și 14 luni execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns