Liberalul Florin Dobrescu acuză „risipirea banilor publici”: „CJ Brăila cumpără încă un ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, în valoare de 100.000 de euro. Anul trecut CJ a cheltuit 25.000 euro pentru un ecran perimetral cu leduri”

Florin Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, fost prefect al Brăilei, consideră că investirea a circa 100.000 euro într-un al doilea ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă din municipiu, în condițiile în care anul trecut a  fost cumpărat deja un astfel de ecran din banii publici, reprezintă o risipă.

Dobrescu afirmă într-un comunicat dat publicității că CJ Brăila, condus de social-democrații Iulian Francisk Chiriac (președinte), Ionel Epureanu și Ionuț Dobre (vicepreședinți), „continuă să își bată joc de banii publici și să îi risipească după bunul plac pe achiziții care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale locuitorilor județului Brăila.

După ce, în iunie anul trecut, CJ Brăila a cheltuit 25.000 euro – aproape cât prețul unei garsoniere în Brăila la acea vreme – pe achiziția unui ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, anul acesta, CJ cumpără încă un ecran perimetral cu leduri, de această dată cu o valoare de 3 ori mai mare, de aproape 100.000 de euro – prețul a trei garsoniere în prezent.

Conform anunțului publicat la data de 10.08.2023, pe site-ul e-licitatie.ro, Consiliul Județean Brăila dorește să cumpere un «Ecran perimetral cu leduri de interior compus din 62 de cabinete…», la prețul de 461.900 lei, procedura de achiziție fiind „în desfășurare, online (fără licitație electronică)”.

Într-un comunicat dat publicității anul trecut făceam cunoscut faptul că Sala Polivalentă a înghițit în perioada 2021-2022 suma imensă de 195.000 de euro din bugetul județului. Practic, 38.000 euro au mers către înlocuirea unor uși(!), 25.000 euro au fost dați pe un ecran perimetral cu leduri, iar cu restul 132.000 euro au fost decontate lucrări invizibile de reparații exterioare și interioare. Cu această nouă investiție de 100.000 euro, făcută într-un alt ecran perimetral cu leduri, risipa de la Sala Polivalentă crește la 295.000 euro. Reparațiile din 2021 și 2022 au fost făcute în condițiile în care întreaga Sală Polivalentă a fost renovată total în urmă cu 11 ani, cu suma de 200.000 euro, pentru a permite găzduirea competițiilor de nivel european.

Domnule președinte încă în funcție al Consiliului Județean, Francisk Chiriac, vă solicit public să le explicați brăilenilor necesitatea și mai ales oportunitatea investirii a 295.000 euro din banii publici, în ultimii 3 ani, în această sală polivalentă doar cu numele, pentru că, în realitate, singura care beneficiază de gratuitate pentru antrenamente și meciuri este, de ani de zile, Handbal Club Dunărea Brăila. Reiau solicitarea făcută anul trecut și vă cer public să prezentați o situație cu sumele încasate în ultimii ani din închirierea Sălii Polivalente.

De asemenea, vă solicit public încă o dată să le explicați brăilenilor cum se justifică investirea celor 295.000 euro în Sala Polivalentă, în condițiile în care Compania Națională de Investiții a aprobat construirea unei noi săli polivalente, cu 5.000 de locuri, între Brăila și Galați. CJ Brăila a început deja să bage bani în noua sală polivalentă, cheltuind 270.000 lei pe elaborarea documentației «PUZ Construire Sală Polivalentă DN 22 B, Km 4+520, municipiul Brăila, județul Brăila», potrivit anunțului făcut public de CJ Brăila, pe 31.03.2023.

În timp ce Brăila se zbate la limita sărăciei cu o industrie distrusă bucată cu bucată sub guvernarea social-democrată din ultimii 30 de ani, în timp ce brăilenii abia reușesc să se ajungă cu salariile/pensiile de la lună la alta, Consiliul Județean, condus de oamenii PSD, risipește banii publici pe lucrări de mântuială și achiziții de lux și opulență, în dispreț față de nevoile reale ale locuitorilor județului Brăila”.