Liberalul Florin Dobrescu, despre atacul la adresa sa lansat de vicepreședintele CJ Ionuț Dobre: „Indignarea mea este cu atât mai mare, cu cât acuzațiile vin din partea unui om care a trăit toată viața din funcții puse la dispoziție de PSD”

„În loc să le explice brăilenilor de ce plătesc cea mai scumpă apă din țară, PSD Brăila lansează acuzații false la adresa mea și încearcă să deturneze atenția de la acest subiect greu de digerat” – este replica pe care o dă liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, după ce vicepreședintele CJ Brăila, Ionuț Dobre (PSD), a declarat că „Dobrescu e imaginea nesimțirii și ipocriziei în politică”.

Totul a pornit de la un comunicat de presă transmis de secretarul de stat, care a fost și prefect al Brăilei, în care Dobrescu afirma, în esență, că „brăilenii plătesc cea mai scumpă apă potabilă din țară, în timp ce conducerea CUP Dunărea se răsfață în opulență, cu salarii de sute de milioane lei și mașini de lux și angajează pe bază de carnet de partid roșu/ PSD. CLM Brăila și CJ Brăila (în care PSD deține majoritatea) dețin 99,87% din acțiuni la CUP Dunărea”.

Din partea lui Dobre a venit un răspuns care conține atacuri personale la adresa lui Dobrescu și niciun cuvânt despre prețul foarte mare al serviciilor de apă și canalizare la Brăila, despre salariile mari ale celor din conducerea Compania de Utilități Publice Dunărea și despre mașinile de lux achiziționate de CUP Dunărea.

Dobre a scris într-o postare pe o rețea de socializare, printre altele, că „Dobrescu încasează lunar peste 17.000 de lei, ca pensionar MAI și secretar de stat la Ministerul Muncii”, că la locul de muncă, acesta „doar taie frunză la câini”, că acesta dă dovadă de „tupeu cât casa” vorbind despre salariile mari ale celor de la CUP Brăila, având în vedere că el încasează „și pensie specială, și salariu la stat” și că liberalul „e imaginea nesimțirii și ipocriziei în politică”.

Florin Sergiu Dobrescu răspunde atacurilor lansate de vicepreședintele CJ și precizează într-un comunicat dat publicității astăzi că pensia sa nu este una specială, ci este una Militară de serviciu. În plus, liberalul afirmă că și-a clădit cariera de polițist plecând de jos și urcând treaptă cu treaptă până la funcția de șef Serviciu Ordine Publică în cadrul IPJ Brăila: „După ce am semnalat public (cu documente) faptul că brăilenii plătesc cea mai scumpă apă din țară, în timp ce conducerea CUP Dunărea (societate administrată de PSD în procent de 99,87%) se răsfață în opulență, cu salarii de sute de milioane lei, mașini de lux, angajări pe bază de carnet de partid PSD, profit de 10 milioane de lei, singurul răspuns al PSD Brăila a fost acela de a lansa acuzații false la adresa mea.

În loc să le explice brăilenilor de ce decontează din banii lor tot acest dezastru numit CUP Dunărea, PSD Brăila, condus de Francisk Chiriac, încearcă prin diversiune, așa cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, să deturneze atenția opiniei publice de la acest subiect greu de digerat.

Prin «vocea» vicepreședintelui Consiliului Județean Ionuț Ciprian Dobre, căruia nu i-am auzit niciodată glasul în ședințele Colegiului Prefectural, pe care le-am condus în perioada în care am ocupat funcția de prefect de Brăila, PSD Brăila azvârle cu noroi în cariera mea militară, sperând că astfel va scăpa de răspunsurile pe care trebuie să le dea în cazul CUP Dunărea.

Se spune că politica suportă orice, dar eu, ca fost militar de carieră, nu voi accepta niciodată ca munca mea de 28 de ani în cadrul IPJ Brăila să fie terfelită pe nedrept! Nu poți folosi ca scuză jocul politic, pentru a-ți bate joc de cariera unui om!

Sunt acuzat în mod tendențios și mincinos că aș încasa pensie specială, în condițiile în care pensia mea este una Militară de serviciu, acordată conform art.1 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Cariera mea profesională este clădită pas cu pas! Am plecat de la cea mai mică funcție în sistem și am ieșit la pensie ca șef Serviciu Ordine Publică în cadrul IPJ Brăila, având în subordine peste 200 de oameni.

Am pornit ca subofițer în mediul rural, în 1992, după absolvirea Școlii de Poliție de la Câmpina. În 1999, în timp ce ocupam funcția de șef de post, am fost avansat în grad la «excepțional» înaintea împlinirii stagiului minim pentru gradul următor. Am două avansări înainte de termen! În întreaga mea carieră profesională am fost apreciat doar cu calificativ «bine» și «foarte bine».

În perioada 1992-2002 am activat ca subofițer în mediul rural. În 2002, după susținerea examenului de licență la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» București am trecut în corpul ofițerilor din cadrul IPJ Brăila.

Între 28 oct 2007 – 29 nov 2016 am ocupat funcția de șef Poliție Oraș Făurei, între 30 nov 2016 – 29 mai 2017 am fost adjunct al șefului Poliției municipiului Brăila, iar în perioada 30 mai 2017 – 10 dec 2020 am fost șef Serviciu Ordine Publică în cadrul IPJ Brăila, funcție din care am ieșit la pensie.

După 28 de ani și 10 zile de muncă în slujba statului român, consider că este nedrept să fiu judecat pentru pensia mea Militară, pe care o primesc ca pe un drept câștigat prin muncă. Nu bag mâna în buzunarul nimănui!

Pensiile militare nu reprezintă un privilegiu! Ele se acordă încă de pe timpul domniei lui Al.I.Cuza, pentru riscurile, interdicțiile și restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți constituționale pe care le au militarii/polițiștii, comparativ cu alte categorii sociale. De pensii militare beneficiază militarii/polițiștii din aproape toate statele UE și NATO.

Vicepreședintele CJ Ionuț Dobre (PSD) mă mai acuză și că aș încasa nemeritat bani din funcția de secretar de stat, pe care o ocup în cadrul Ministerului Muncii.

Domnule Dobre, dacă ați fi fost un om corect, înainte de a lansa acuzații în legătură cu activitatea mea de la Ministerul Muncii, ați fi luat legătura cu colegul dvs. de partid, senatorul Ion Rotaru (PSD), șeful Comisiei pentru Muncă din Senat, cu care mă întâlnesc foarte des la Comisie. Dumnealui v-ar fi pus la curent în legătură cu intervențiile mele la Comisie, în calitate de secretar de stat. Și colegii dvs. deputați v-ar fi putut informa în legătură cu activitatea mea din ședințele de plen și de la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților.

Indignarea mea este cu atât mai mare cu cât aceste acuzații vin din partea unui om care a trăit toată viața din funcții puse la dispoziție de partid/PSD și care nu cunoaște ce înseamnă munca și responsabilitatea unui loc de muncă!

Domnule Dobre, sunt convins că este distractiv pentru dvs. să aruncați cu noroi pe cariera/munca unui om, dar în numele adevărului vă solicit să prezentați public experiența/expertiza care vă recomandă să ocupați funcții în administrația locală. Tot o distracție pentru dvs. este și aceea de a merge la serviciu, unde singura atribuție pe care o aveți este aceea de a face poze la evenimente.

Poate îi lămuriți pe brăileni și ce calități v-au recomandat să fiți angajat la ADI ECO Dunărea Brăila (o altă tocătoare de bani publici), de unde ați venit în 2020 direct în funcția de vicepreședinte al CJ Brăila”.