Liberalul Florin Sergiu Dobrescu, fost prefect, a fost numit astăzi în funcția de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Fostul prefect al Brăilei, Florin Sergiu Dobrescu, a fost numit astăzi în funcția de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Biroul Politic Județean al PNL Brăila a decis prin vot în luna ianuarie să-l susțină pentru funcția amintită, iar astăzi premierul Ciucă a semnat numirea acestuia.

Florin Sergiu Dobrescu are 50 de ani și de-a lungul carierei sale ca polițist a fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Brăila, șeful Serviciului Ordine Publică al IPJ Brăila și șeful Poliției orașului Făurei. Din mai 2021, după ce a ieșit la pensie, a ocupat funcția de director zonal al Tiger Security Services SA București, după care a fost numit prefect al județului Brăila.

Este licențiat în științe juridice, specializarea Drept, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și are o diplomă de master la Universitatea ”Spiru Haret” București.

Precizăm că Dobrescu este primul secretar de stat de la PNL Brăila numit de premierul Ciucă (Cătălin Boboc, fost prefect PNL Brăila, care ocupă în prezent funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii, și-a păstrat funcția din mandatul fostului premier, nu este nou numit).