Liberalul Ovidiu Iosif: „Primăria Brăila mi-a cerut 167.591 lei pentru a-mi da permisiunea să fac un „Streetfood festival” pentru care organizasem totul. La Galați Primăria a DAT peste 200.000 lei ca să se organizeze un astfel de festival. Ne vedem la festivalul de la Galați!”

Președintele Asociației „Dumitru Ionescu”, Ovidiu Iosif, care este și președinte al Organizației Municipale de tineret a PNL Brăila, este indignat de faptul că Primăria i-a cerut o sumă substanțială ca să-i dea permisiunea să organizeze în parcarea de pe strada Mihai Eminescu un “Streetfood festival”, după modelul altor orașe din țară.

Iosif a postat astăzi pe o rețea de socializare un text în care își manifestă dezamăgirea pentru faptul că în loc să fie încurajat și susținut să organizeze un astfel de eveniment care ar anima zona amintită, Municipalitatea i-a cerut o grămadă de bani: „De fiecare dată înainte de alegeri ni se spune că centrul vechi al Brăilei este o prioritate pentru PSD și niciodată nu se întâmplă nimic… centrul vechi al Brăilei este în ruină totală, epava unui oraș de altă dată.

Prin urmare. am încercat să organizez un eveniment care să aducă puțină viață și culoare pe strada Republicii, prin organizarea unui eveniment de tip «Streetfood festival»… rulote cu burgeri, mâncare asiatică, chinezească, mexicană etc; scenă cu muzică de festival, zone amenajate pentru sesiuni foto, mobilier stradal și altele.

Am decis sa organizez întreg evenimentul prin intermediul unui ONG care ar fi preluat taxele de participare ale vendorilor și sponsorizările altor companii private, bani care ar fi mers in întregime către artiști, închiriere echipamente, mobilier și promovare.

Am discutat cu vendori, artiști, sponsori și totul părea să meargă bine până am ajuns la Primărie, pentru acordarea permisiunii de organizare a evenimentului în week-end-ul 29-31 iulie pe Republicii, cerere la care am primit răspunsul astăzi și în care mi se cere suma de 167.591 lei… și 50 de bani.

Prin urmare, data viitoare când ajungeți la concluzia că în Brăila nu se întâmplă nimic, să știți că asta nu se datorează decât faptului că Primăria nu vrea să vă distrați decât cum și când vrea ea.

Ca o paralelă, primarul din Oradea a suspendat complet plata autorizațiilor și chiriilor pentru agenții economici din centrul vechi ca o formă de prezentare a scuzelor pentru disconfortul creat de renovarea din temelii a centrului Oradei… Nu are nimeni asemenea așteptări la Brăila, nici de suspendare a vreunei chirii sau autorizații, nici de renovări de amploare, pentru că știm cu toții că atât poate administrația locală de la noi.

Nu ar fi costat totuși nimic să ai bunul simț și deschiderea de a permite brăilenilor să vină cu idei de revigorare a centrului vechi, așa cum e el acum… un ghetou din mijlocul orașului acoperit de umbreluțe, tot așa cum nu ar fi costat nimic să ofere brăilenilor șansa ca măcar o dată în an să se distreze și să se simtă așa cum o fac la evenimentele din orașele dezvoltate ale țării (pentru că, vă vine să credeți sau nu, unii brăileni nu sunt deloc atrași de ceea ce Primăria numește festivaluri).

Cum să ceri mă suma aia în Brăila?! Pe o stradă în paragină pe care nu trece aproape nimeni…???

P.S. Vă rog să luați aminte că Primăria Galați a DAT, nu cerut, peste 200.000 lei ca să poată avea un streetfood festival organizat la ei. Eu am încercat să fac asta gratis și tot nu a fost de ajuns…. dar asta e, ei au primar, nu vultur preșuv! (Yeap… pun intended )

Prin urmare, stimați brăileni, ne vedem la un burger în Galați «Streetfood festival», 1-4 septembrie, Gradina Publică”.