LICITATIA PENTRU LAPTE-CORN S-AR PUTEA RELUA DE LA ZERO. ELEVII BRAILENI VOR ASTEPTA ALTE LUNI DE ZILE, PANA SA PRIMEASCA PRODUSELE ALIMENTARE LA CARE AU DREPTUL

Elevii braileni mai au de asteptat luni de zile (daca nu cumva vor intra in vacanta de vara) pana sa primeasca laptele si cornul la care au dreptul, in cadrul programului guvernamental care se aplica de ani de zile.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chirac, a precizat astazi ca are informatii ca licitatia pentru programul Lapte-corn va fi contestata chiar de membrii comisiei, pe motiv ca nu a respectat procedurile legale, ceea ce ar insemna ca sa va relua totul de la zero. Chiriac a mai spus ca daca reprezentii ANAP care fac parte din comisia de licitatie vor aduce acel document oficial in care vor reclama ca licitatia nu a respectat procedurile, ii va da in judecata pentru faptul ca au asteptat luni de zile ca sa sesizeze acest lucru si astfel, au intarziat derularea licitatiei si incheierea contractului, astfel incat elevii sa poata beneficia de produsele alimentare amintite: “Nu e vorba de reprezentantii CJ, ci de reprezentantii de la Agentia Nationala de Achizitii Publice care spun… de atatea luni de zile nu au spus, dar acum astept o hartie oficiala de la ei in care sa ne spuna ca procedurile nu au fost indeplinite corespunzator pe partea tehnica. Am inteles de la membrii comisie de licitatie din CJ ca cei doi membri ce sunt reprezentantii ANAP vor da o hartie ca procedurile nu au fost facute corespunzator. Si atunci o sa ne gandim din punct de vedere juridic sa actionam in instanta, iar procedura de licitatie sa o inchidem si sa putem demara o alta si pe lapte, si pe corn; dar de data asta o sa procedam exact cum am spus, facem acord cadru pe 2 ani de zile, sa nu mai avem astfel de probleme.

Ca sa nu va mai spunca  pe partea de mar, ne-a venit un document de la Ministerul Educatiei ca trebuie sa includem si gradinitele, deci am anulat acea procedura si am facut o alta procedura, in care am inclus si gradinitele…”.

Decaratia integrala a sefului judetului pe acesta tema, aici: