Liderul PSD Aurel Simionescu nu exclude ca UNPR sa dea viitorul subprefect al Brailei

aa67

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, nu exclude posibilitatea ca UNPR sa fie cel care va nominaliza viitorul subprefect al judetului, dupa ce Catalin Ionut Grosu a renuntat la aceasta functie. Simionescu a spus astazi, intr-o conferinta de presa, ca teoretic, postul de subprefect ii apartine PSD, conform algoritmului politic, insa in contextul in care UNPR-ul face presiuni pentru a obtine diverse posturi de conducere in administratia judeteana, nu este exclus ca social-democratii sa le cedeze dreptul de a nominaliza subprefectul: ”PSD-ul avea dreptul de a nominaliza subprefectul, dar pe domnul Grosu nu l-am nominalizat noi ca persoana, a fost optiunea doamnei prefect Marcu la momentul respectiv, pentru ca noi am spus ca in mod normal, prefectul trebuie sa-si aleaga subprefectul, ca sa colaboreze bine. Dupa aceea, in contextul in care au fost situatia dificila cu domnul prefect Obreja si intamplarile de iarna trecuta, cand acesta a fost eliberat din functie, domnul Grosu a ramas si a asigurat continuitatea la conducerea Prefecturii.

Noi nu o sa discutam despre un partid oarecare care sa faca nominalizarea subprefectului, o sa vedem care sunt  propunerile. Sa vedem cine cred ei ca este potrivit pentru aceasta functie, pentru ca trebuie sa fie si intr-o formula de coabitare cu prefectul si in plus, trebuie sa fie si functionar public”.

Intrebat daca, avand in vedere experientele neplacute din trecut, social-democratii vor mai mai atenti la persoana pe care o vor sprijini pentru a ajunge subprefect, indiferent de cine va fi nominalizata, Simionescu a raspuns: “O sa fim mai atenti. Dar deocamdata, discutia este prematura, pentru ca eu nu am dus mai departe convorbirea pe care am avut-o in decembrie cu domnul subprefect, pe ideea <<vedeti ca pleaca subprefectul, ce o sa facem, pe cine punem?>>. Aceea a fost o discutie umana, ca sa spunem asa”.

Chestionat daca in opinia sa, UNPR Braila ar avea vreo persoana suficient de competenta pentru a ocupa functia de subprefect, liderul PSD a spus: “Nu stiu. Daca ma intrebati inainte ca PC-ul sa o puna pe doamna prefect daca PC are pe cine sa dea pentru postul de prefect, la fel va spuneam, ca nu stiu; uite ca au gasit o persoana care indeplinea conditiile respective. Nu stiu, o sa vedem”.