Liderul sindical Valeriu Partene: „Fărâmițarea anului școlar în atâtea module și vacanțe nu este o chestiune sănătoasă”

Președintele Sindicatului Învățământului Brăilean, Valeriu Partene, care este și lider al CNSLR-FRĂȚIA – Filiala Brăila, consideră că nu este de bun augur cea mai recentă modificare a structurii anului școlar 2023–2024, care și așa era „fărâmițată”.

Partene face acest comentariu după ce ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat zilele trecute că s-a răzgândit în privința vacanței de Paște și că va da un ordin de ministru care să prevadă ca vacanța școlară să se suprapună peste Paștele ortodox. În structura anului școlar 2023–2024 anunțată inițial – care cuprindea 5 module, cu cele 5 vacanțe aferente – nu exista vacanță de Paște, iar ministrul Deca declara că vacanța dintre modulele 4 și 5 a fost aleasă între cele două Sărbători Pascale din “egalitate de tratament între confesiuni”, și „pentru echilibrarea modulelor din punct de vedere pedagogic”.

Valeriu Partene spune că nu este singura dată când Ligia Deca spune ceva și apoi se răzgândește: „În momentul în care a venit la conducerea Ministerului Educației doamna ministru a declarat clar că este împotriva acestei fărâmițări nejustificate a anului școlar în atâtea vacanțe și module. Iar apoi am văzut că și pentru anul școlar următor e același demers al modulelor multiple și cu vacanțe la fel.

În opinia noastră nu este o chestiune sănătoasă, pentru că la fiecare dintre aceste module avem săptămâna de așteptat vacanța și săptămâna de  acomodare după vacanță, la care se mai adaugă și Săptămâna altfel, Săptămâna verde, Săptămâna de schi și așa mai departe și ajungem cam cu o treime din anul școlar în vacanțe.

Asta este opinia noastră, i-am spus-o doamnei ministru de atunci, dumneaei și-a însușit-o și apoi a făcut tot ce a știut… Și să știți că opinia noastră a fost însușită și de părinți, precum și de elevi. Se strică un echilibru pe care școala românească l-a avut dintotdeauna, indiferent că au fost trimestre sau semestre”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns