In lipsa de oua, Danaila ii numara lui Nazare popasurile in Braila

1625753_455244644606401_284509348228442130_n

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, care se crede profesor intr-ale politicii si le da lectii tuturor colegilor sai, ca un diriginte sever, o sa ramana, in curand, fara discipoli. Desi vede ca de la o saptamana la alta se aeriseste spatiul din Calea Calarasilor unde-si are sediul PDL, fiindca dispar mase largi de membri ( si maine o sa-i dispara si membre, chiar unele importante, cu functie, care creeaza organul. Si daca dispar functiile, ii dispare lui Nazare si organul. Organul de conducere al organizatiei de femei, ca la asta ne referim….), Nazare isi pastreaza aerul pe care unii dintre fostii sai colegi il numesc “constipat” si atitudinea batjocoritoare la adresa acestora.

La fiecare descalecare a sa la Braila, cactusul Nazare (foto) isi scoate ghimpii si daca nu improasca acuzatii in stanga si-n dreapta, fie catre colegii de partid, fie catre colegii de alianta, atunci arunca ironii sau da indicatii – tinta fiind, de asemenea, fie colegii de partid, fie cei de alianta. Mai nou, fiindca s-au rarit randurile membrilor PDL, prin migratia unora catre PMP, ca sa nu mai vorbeasca de una singura prin sediu, floricica tepoasa democrat-liberala a ajuns sa le dea indicatii liberalilor despre cum se face opozitia la Braila. Da, ati inteles bine, da indicatii el, care ajunge in teritoriu o data la doua-trei saptamani si nimereste aici fiindca a nimerit pana si orbul Braila, nu pentru ca ar fi venit prea des si ar cunoaste drumul pe dinafara…

Si printre cei carora s-a decis sa le dea indrumari despre cum sa combata PSD-ul, l-a gasit de proaspat pe viceprimarul Alexandru Danaila, caruia i-a recomandat sa-si sporeasca aciditatea in activitatea sa administrativo-politica din Primaria municipiului si Consiliul Local Municipal. Acum, pe bune, cat de deplasat de pe orbita (politicii) sa fii, ca sa dai directive tocmai tu, care, prin indicatiile tale, ai condus o intreaga organizatie municipala a PDL direct in sediul PMP si in ultimele ore, ai condus si intreaga organizatie de femei in acelasi sediu al PMP?! (A propos, anuntul oficial se face maine!)

Si s-a gasit sa-l dascaleasca tocmai pe Danaila, care, desi pare Mutulica, se deosebeste de Nazare prin doua lucruri: nu are gura mare si are sange in instalatie. Asa ca luand la cunostinta de indicatiile cactusului democrat-liberal, viceprimarul liberal i-a aratat degetul  (aratatorul, ca sa nu inteleaga cineva gresit) cu directia in sus, adica acolo unde vrea PNL-ul brailean sa-l duca pe Klaus Iohannis, ca procente, la alegerile prezidentiale. Si mai apoi, in lipsa de oua (ca Nazare nu creste gaini), Danaila i-a numarat acestuia popasurile prin Braila, in medie, in decurs de o luna, ca sa vada ce treaba mare poate face liderul PDL in campania electorala – si i-a fost de ajuns tot un singur deget.   Iar la final, Danaila i-a recomandat lui Nazare ca daca are ceva de spus PNL-ului local, sa ridice doua degete, la sedinta cu parintii (liberalismului brailean) si cand i se da cuvantul, sa vorbeasca. In rest, daca vrea, sa vorbeasca in punga, la sediul PDL, dupa care sa predea punga liberalilor, ca sa aiba si acestia unde sa(-si) verse. Necazul. Necazul ca Nazare nu apreciaza stilul de opozitie pe care-l fac ei.