Lucian Caprariu: Cainii nu se inmultesc prin hranire; daca doar mananci, nu faci copii!

P1160022

Lucian Caprariu, care candideaza pentru un mandat de consilier  municipal, nu este de acord cu candidatul ALDE la Primaria Braila, Dan Paun, care sustine ca imbunatatirea starii de salubritate a orasului – astfel incat maidanezii sa nu mai aiba unde gasi mancare – si impiedicarea cetatenilor in a mai hrani patrupedele sunt conditii esentiale pentru a se reusi diminuarea numarului de caini de pe strazi.

Mai concret, Paun este de parere ca in paralel cu actiunile de ridicare a patrupedelor de pe strazi si sterilizare a lor, este necesar sa se ia masuri si in ceea ce priveste salubritatea orasului, astfel incat cainii sa nu mai gaseasca mancare in haldele de gunoi de la colt de strada sau in tomberoanele mereu pline, din cartiere. In plus, spune Paun, ar trebui sanctionati cetatenii care hranesc maidanezii, fiindca astfel, ei contribuie la intretinerea problemei pe care autoritatile incearca sa o rezolve.

Lucian Caprariu a declarat astazi ca in opinia sa, infometarea cainilor nu este o solutie, pentru ca aceste animale nu se inmultesc prin hranire, ci “prin reproducere sexuala”: “Este evident ca strazile Brailei sunt pline de caini fara stapan, comunitari sau vagabonzi – cum vreti sa le spuneti. Este evident ca locul lor nu este pe strazi. Este evident ca inregistram actualmente un esec administrativ in gestionarea acestei situatii. Este evident ca numarul cainilor nu s-a redus, pentru ca acestia se reproduc pe cale naturala, deoarece nu au fost sterilizati conform programului si platilor facute de catre Primarie. Este evident, este  chiar la mintea cocosului, faptul ca daca doar mananci, nu faci copii, adica acesti caini – si de altfel nicio fiinta – nu se inmultesc prin hranire. De aceea, e evident ca nu poti sanctiona cetatenii pentru esecul administratiei.

Aceasta propunere este consecinta unei lipse de analiza profunda a relatiei cauza-efect. Cainii nu se inmultesc prin hranire, cainii se hranesc prin reproducere sexuala; daca nu se pot reproduce, nu se mai inmultesc. Dupa aceea, daca ii avem pe strada morti de foame, va dati seama ce imagine vom avea! Sunt copii care sunt muscati de caini, dar sunt copii care iubesc cainii – si o sa vedem caini morti pe strada si Braila o sa devina vedeta internationala, o sa vina toate televiziunile sa filmeze caini muribunzi. Adica administratia, care nu-si face treaba in acest domeniu, va sanctiona cetatenii. Frumos!”.

Caprariu a facut aceste comentarii la o intalnire organizata de Mircea Serbanoiu (Federatia Romana pentru Protectia Animalelor) si Cosmin Candea ( Asociatia “Vreau sa fiu liber”) cu candidatii la Primaria municipiului, in cadrul careia s-au discutat solutiile propuse de candidati pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi din municipiu.