LUCIAN CĂPRARIU, CANDIDAT LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI: TREBUIE SĂ TERMINĂM CU O BRĂILA A CARTIERELOR MARGINALIZATE ȘI MĂRGINAȘE. PROPUNEM O ABORDARE POLICENTRICĂ

„Mandatul meu va fi următorul: «Eu dezvolt. Noi trebuie să dezvoltăm și Brăila se dezvoltă»” – este declarația făcută aseară de Lucian Căprariu, candidatul Alianței PNL- Brăila Nouă la funcția de primar al municipiului.

La evenimentul care a marcat lansarea oficială a candidaților acestei alianțe la alegerile locale din septembrie, Căprariu a afirmat că își propune să transforme radical orașul, pentru a deveni atractiv pentru tinerii care pleacă la studii și care nu se mai întorc în Brăila, dar nu numai pentru ei și de asemenea, să fructifice oportunitățile pe care le oferă această zonă: „Refacem Centrul istoric și îl facem atractiv pentru brăileni și pentru cei care vor să vină. Brăila are o devenire și are o vocație turistică. Poate nu vedem acum, dar asta trebuie să dezvoltăm.

Apoi mai avem proiecte pentru o dezvoltare echilibrată în teritoriu. Trebuie să terminăm cu o Brăila a cartierelor marginalizate și mărginașe. Propunem o abordare policentrică, propunem ca fiecare cartier să aibă un buget, să aibă proiecte, oamenii să participe la ele.

Mai avem în perioada următoare o mare provocare care este legată de fondurile care vor urma să vină, fonduri europene la care noi am rămas codași, pe penultimul loc în România – mare, mare rușine, cu atâta potențial și cu atâtea lucruri de făcut. Mă refer la Brăila metropolitană; suntem în urmă și la acest proiect. Se vor deschide noi posibilități de dezvoltare a orașului, avem nevoie de un transport metropolitan, avem nevoie de un proiect împreună cu Chiscaniul, un proiect onest de dezvoltare a stațiunii Lacu Sărat”.

Declarația integrală a lui Lucian Căprariu aici: