Lucrările de modernizare a Căii Galați s-au oprit pentru că după săpături s-a constatat că una indicau documentele în privința rețelelor de gaze și canalizare și alta era realitatea din teren

Lucrările de modernizare a Căii Galați din municipiul Brăila s-au oprit ca urmare a faptului că în urma săpăturilor s-a constatat că informațiile din documentația pe baza căruia lucrează constructorul nu sunt conforme cu realitatea din teren, în ceea ce privește rețelele subterane de gaze și canalizare.

Informația ne-a fost furnizată de Primăria Brăila, ca urmare a întrebărilor pe care le-am pus în legătură cu motivul întreruperii lucrărilor.

„Pentru execuția lucrărilor aferente proiectului menționat, Primăria Municipiului Brăila a încheiat contractul de proiectare cu S.C Peiesi SRL și contractul de  lucrări cu Asocierea SC Tancrad SRL – SC Oldroad Construct SRL, după finalizarea licitațiilor publice în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Pe parcursul derulării lucrărilor, după desfacerea infrastructurii existente (prin săpătură), în vederea amplasării noii rețele de canalizare, s-au constatat diferențe între rețelele subterane de gaze și canalizare existente în teren și prevederile avizelor și acordurilor primite de la deținătorii de rețele, ca urmare a faptului că la rețelele existente, executate înainte de 1980, documentele nu sunt conforme cu realitatea din teren.

Au avut loc întâlniri cu reprezentanții Distrigaz și CUP Dunărea pentru identificarea rețelelor existente și stabilirea unui traseu pentru conducta de canalizare care să nu afecteze rețelele existente de gaze.

În acest moment proiectantul lucrează la elaborarea unei dispoziții de șantier si a detaliilor de execuție care să stabilească soluția de amplasare a conductei noi de canalizare fără a afecta rețeaua de gaze”, se arată într-un comunicat de presă.

Amintim că este vorba despre un proiect în valoare de 43.967.703,38 lei, realizat în baza unei finanțări europene.

Lucrările propriu-zise la au început pe 10 aprilie 2023 pe tronsonul cuprins între Bd. Independenței și strada Griviței.

Proiectul prevede reabilitarea trotuarelor, lucrări la spațiile verzi, locuri de parcare noi în alveolele dintre pomi, înlocuirea conductelor de apă și canalizare la o adâncime de 6 metri, refacerea fundației străzii și asfaltarea integrală, precum și înlocuirea liniei de tramvai cu bandă dedicată.