Ludovic Orban: „Graba de a fi inaugurat podul peste Dunăre a afectat calitatea lucrărilor. Dar problemele pot fi remediate. Când se vor finaliza și drumurile expres va crește enorm atractivitatea zonei Brăila- Galați”

„La podul peste Dunăre sunt probleme tehnice pentru că probabil Marcel Ciolacu s-a înțeles cu Iohannis că trebuie să dea drumul podului în ziua cutare. Am luat poziție încă de atunci, am spus că nu trebuie grăbită inaugurarea. Ei (constructorii – n.r.) au fost puși să facă în ultimele două luni ceea ce ar fi trebuit să facă în 9 luni. S-a făcut totul pe repede înainte, de mântuială.

Din punct de vedere tehnic a fost o mare greșeală, numai ca să inaugureze ei, să vină Iohannis și cu toată ceata la inaugurare, au încărcat anumite lucrări care trebuiau făcute spre final, într-un anume ritm și au apărut probleme” – este declarația făcută la finele săptămânii trecute de președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, prezent la Brăila la un eveniment politic.

Liderul FD a mai spus că este foarte bine că s-a construit podul peste Dunăre la Brăila, că acesta este foarte important, dar pentru ca podul să fie valorificat și să-și atingă utilitatea maximă, trebuie finalizate și Drumurile Expres aferente: „În momentul în care se finalizează aceste Drumuri Expres, practic, acestui pol urban care este reprezentat de Brăila și Galați îi va crește atractivitatea enorm, pentru că va fi pe legătura cu toate coridoarele europene. Dacă se asigură și lucrările de navigabilizare a Dunării, zona se va deschide și va căpăta un potențial de dezvoltare uriaș”.

Pe de altă parte, liderul FD a afirmat că nu se poate face recepția podului atât timp cât lucrările  nu sunt la parametrii stabiliți în proiect și „în mod normal”, un obiectiv de acest gen se dă în funcțiune atunci când a fost făcută recepția finală: „S-au mai în circulație tronsoane de drumuri sau tronsoane de autostradă sau de drumuri expres chiar dacă nu a fost făcută recepția finală, tocmai din dorința de a permite oamenilor să călătorească. În materie de poduri, însă, cred că graba strică treaba. Dorința asta de a anunța că vin să-l inaugureze, să-i dea drumul, cu toate cearta politică, tot tribul politic PSD-ist și PNL-ist, în frunte cu Iohannis, stilul ăsta de a desconsidera punctele de vedere pe care ți le-a dat constructorul, ți le-a dat consultantul de supervizare și punctul de vedere pe care l-a dat inclusiv managementul companiei, stilul ăsta pompieristic a dus la marile probleme care sunt astăzi. Dar problemele pot fi remediate. S-au grăbit să-i dea drumul numai din dorința de a culege capital politic și asta a afectat calitatea lucrărilor”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns