Lumânări de AUR aprinse la sediul PSD Brăila. Membrii AUR au venit la „priveghi”. Florin Cîrligea a lipsit

Moment de reculegere pentru moartea democrației în această seară, în fața sediului PSD Brăila.

Filiala AUR Brăila a respectat instrucțiunile de la centru și a adus circa 200 de persoane la această acțiune care s-a dorit a fi un protest față de intenția Guvernului Ciolacu de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

Membrii AUR au venit în grup pe Bulevardul Al. I. Cuza fluturând steaguri tricolore și scandând „PSD și PNL/ Aceeași mizerie!”. Ei au pus lumânări electrice pe pervazul geamurilor de la sediul PSD – unde toată lumea plecase și era întuneric beznă – și apoi s-au repliat pe strada Mihai Eminescu, unde aveau mai mult loc ca să se desfășoare.

Printre cei care au strigat cu foc „PSD și PNL/ Aceeași mizerie!” s-au aflat președintele AUR Brăila, George Turiac și Viorel Botea, care este membru AUR la sediul AUR și este membru PMP în Consiliul Județean, unde de ani de zile votează în mod constant alături de PSD în acest consiliu. Omul de afaceri Florin Cîrligea, cel care conduce cu adevărat AUR Brăila, a lipsit.

A mai fost prezent Dorin Silviu Petrea, președintele Partidului Republican (care face parte din Alianța AUR Brăila), împreună cu câteva zeci de colegi de-ai săi de partid.

S-a ținut un moment de reculegere pentru moartea democrației și apoi câțiva dintre participanți, în frunte cu Turiac, au luat cuvântul și au citit rând pe rând de pe o foaie motivele pentru care AUR consideră că ideea comasării alegerilor este un atentat la democrație.

Viorel Botea a vorbit liber, fiindcă atunci când e în afara sălii de ședințe a CJ, pentru el este clar de ce „PSD și PSD/ Aceeași o mizerie”.

La finalul protestului Turiac ne-a spus că se bucură că alături de AUR au venit și alte partide din cadrul alianței și că sunt bineveniți și reprezentanții partidului SOS România, pentru că „împreună vom da sistemul corupt PSD și PNL. A venit anul patrioților”.

Întrebat de ce n-a venit și Florin Cîrligea, liderul AUR a spus că acesta are probleme de sănătate