Lungu: „A început perioada cuțitelor lungi în PNL la nivel național și la nivel local”; Popa: „Prin asemenea mizerii Boboc arată că eu sunt singura varianta viabilă pentru funcția de președinte”

„A început perioada cuțitelor lungi în PNL la nivel național și la nivel local. Fiecare încearcă să-și atragă susținători; dacă nu pot prin lucruri normale, corecte, discursuri, propuneri, proiecte de viitor pe termen mediu și lung, încearcă în stilul ăsta caracteristic al unora de a intimida posibilii adversari, cât și pe cei care susțin adversarii respectivi.

Dar cu destituiri, cu greutăți, cu rele făcute altor colegi, niciodată nu s-a întâmplat. Au mai fost discuții, au mai fost poate și certuri în interior…”.

Este modul în care a comentat consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) recenta demitere a inspectorului școlar general al județului Brăila, Cătălin Canciu (PNL). Lungu nu are niciun dubiu că această demitere are de-a face cu lupta politică internă, respectiv cu faptul că fostul inspector școlar general face parte dintre susținătorii deputatului Alexandru Popa pentru funcția de președinte PNL Brăila și îl susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte PNL.

Consilierul județean este dezamăgit de modul în care susținătorii premierului Florin Cîțu pentru funcția de președinte PNL (între care se află și președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc) au ajuns să lovească în colegii din partid, mânați de interese personale sau de grup.

La rândul său, deputatul Alexandru Popa este convins că Boboc (care vrea să candideze pentru funcția de președinte PNL Brăila la alegerile interne) a fost implicat în demersurile făcute pentru demiterea lui Canciu: „La nivelul ăsta n-a fost niciodată. Acum e pe față și cred că domnul Cătălin Boboc a primit ordin de cum am început să facem noi opoziție, cum am crezut noi de cuviință, vizavi de PSD. Și Cătălin Boboc, având anumite legături cu PSD, a crezut că ne poate da o lecție și să ne liniștească prin demiterea domnului Canciu. E o variantă ca domnul Boboc să fi primit comandă din partea PSD…”

Întrebat dacă nu ia în calcul varianta ca el însuși să se fi concentrat asupra luptei politice cu PSD-iștii (pe care i-a avertizat la modul „Mai copii, nu vă jucați cu mine!”) și să nu fi fost atent la adversarii din propriul partid, Popa a răspuns: „Nu s-a jucat nimeni cu mine (din PNL Brăila – n.r.); vedem la alegeri dacă s-au jucat cu mine sau nu.  Dar eu niciodată nu aș putea să am o acțiune împotriva unui coleg de-al meu. La câte telefoane am primit din partea colegilor mei (după demiterea lui Canciu – n.r.), cred că mi-a întărit poziția în partid, nu mi-a slăbit-o. Prin asemenea mizerii Cătălin Boboc le arată oamenilor că eu sunt singura varianta viabilă pentru funcția de președinte al PNL Brăila”.