LUNGU, CATRE CHIRIAC: NU SUNT MEDICAMENTE SI MATERIALE SANITARE IN SPITALUL JUDETEAN! SUNT OAMENI CARE MOR CU ZILE ACOLO, IAR DVS SPUNETI CA NU SUNT PROBLEME!

Atitudine halucinanta a managerului Spitalului Judetean Braila, dr. Delia Rasnoveanu (PSD), care continua sa sustina in sedintele CJ ca in unitatea sa sunt medicamente si materiale sanitare, desi consilierii judeteni ii spun ca au fost in spital si au constatat personal ca lipsesc anumite produse. O declaratie similara facuta de Rasnoveanu in sedinta CJ de astazi i-a indignat pe alesii liberali, care i-au spus in fata ca minte.

Consilierul Danut Lungu (PNL) a afirmat ca in ultimele 3 zile s-a aflat in spital, incercand sa ajute un prieten bolnav si a vazut cu ochii sai cate lipsuri sunt in unitatea medicala amintita: “Avem mari probleme la Spitalul Judetean. De 3 zile sunt prin spital, din pacate un prieten a decedat ieri si am vazut cu ochii mei ceea ce se intampla acolo. Nu sunt materiale, domnule presedinte! Nu sunt medicamente, domnule presedinte! Au fost conditii in care nu a fost nici macar ser fiziologic, intelegeti ce spun aici? Perfuzoare… Va rog frumos sa verificati!

De peste un an de zile va rog frumos sa rezolvati problema cu aparatul de imagistica, pentru colonoscopie si endoscopie. M-am interesat personal, nu costa mai mult de 30.000 lei. Nu ati facut nimic! Ne batem joc, efectiv ne batem joc; sunt oameni care mor cu zile in spital, iar dvs spuneti ca nu sunt probleme. <<Nu sunt probleme>> – asta am aflat si anul trecut. Nu sunt probleme, dar in continuare sunt probleme. Au ajuns medicii sa nu poata sa-si mai faca treaba, pentru ca nu au cu ce, domnule presedinte!

Nu am nimic cu doamna manager, dar haideti sa gasim solutii! Haideti, domnule, sa incepem sa ne miscam! Haideti sa vedem cum facem lucrurile sa functioneze! Iar dvs veniti si spuneti ca nu sunt probleme…”.

“Eu n-am spus ca nu sunt probleme” a raspuns presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“Nu dvs, doamna manager, pe care dvs o sustineti; despre ce discutam? La fel si cu drumurile, la fel si cu partea de sport, la fel si cu absolut tot! Uitati-va un pic: in doi ani si jumatate, de cand sunteti la conducere, ce ati promovat, ce ati dus mai departe? Nu sunteti in stare nici macar sa administrati, domnule!”.

Precizam ca in luna decembrie 2018, dupa o alta criza a medicamentelor si materialelor sanitare in Spitalul Judetean, presedintele Chiriac afirma intr-o conferinta de presa ca este deja asigurat necesarul pentru luna ianuarie si nu vor mai exista astfel de probleme.

Pe de alta parte, managerul Rasnoveanu a recunoscut acum pentru presa locala ca in spital lipsesc serul fiziologic, aspirina si medicamentele necesare pentru tratamentul in cazul accidentelor vasculare cerebrale si ca, in general, exista o problema la toate stocurile de medicamente. Ea a explicat ca acest lucru se intampla din cauza ca s-au modificat preturile in Catalogului National al Preturilor Medicamentelor si spitalul a trebuit sa refaca toate contractele cu furnizorii, ceea ce a luat ceva timp.