LUNGU, CATRE PSD-ISTI: NU MAI INCERCATI SA ASCUNDETI INCOMPETENTA PRIN DECLARATII ABSURDE, LEGATE DE TAXA DE SALUBRITATE!

Consilierul judetean Danut Lungu este indignat de declaratiile recente ale unora dintre liderii PSD Braila, in legatura cu majorarea taxei de salubritate si cu cei care ar fi vinovati ca s-a ajuns ca simplul cetatean sa plateasca pentru ca nu s-a facut colectarea selectiva a gunoiului in municipiu. Lui Lungu i se pare absurd sa dai vina pe fostul guvern si pe faptul ca nu a fost informata populatie, cand, de fapt, in opinia sa, vinovatii trebuie cautati in alta parte.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, consilierul liberal se intreaba de ce la Galati – unde functioneaza aceleasi reglementari legale ca si in Braila –  taxa de salubritate este de 67 lei/persoana/an, in timp ce in orasul nostru, aceasta a ajuns la 132 lei, /persoana/an: <<Acest tip de platforme de colectare a deseurilor menajere le puteti vedea la 15 km de Braila (foto). Galatenii platesc o taxa de salubrizare de 67 lei/persoana/an (marita cu 20% de la 1 ianuarie; anul trecut, 2016, au platit 56 lei/persoana /an,  fata de 84, cat au platit brailenii)… de ce la ei se poate? Traiesc in alta tara? Nu, sunt mai competenti si mai dornici sa faca lucruri bune si in folosul cetatenilor. Restul sunt doar vorbe de adormit copii!

Bugetul local este format din taxele si impozitele platite tot de cetateni. Nu mai incercati sa ascundeti incompententa prin tot felul de declaratii absurde precum ca ”vinovat se face fostul Guvern”, “populatia nu a fost informata in legatura cu ceea ce presupune colectarea selectiva a gunoiului”. Au fost fonduri, ce ati facut cu ele? Curtile primariilor comunale sunt pline de tomberoane cumparate. De ce le-ati cumparat, daca nu ati finalizat intregul proces de sortare? La Galati nu a fost acelasi guvern?>>.