LUNGU: CONDUCEREA PRIMARIEI VREA SA DETINA MONOPOLUL IN DOMENIILE FURNIZARII APEI POTABILE, SALUBRITATII SI TRANSPORTULUI IN COMUN

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) sustine ca a sesizat ca actuala conducere PSD-ista a Primariei a venit o o noua strategie, comparativ cu fostii edili – aceea de a incerca sa adune cat mai multe servicii de utilitate publica in subordinea sa, pentru a detine monopolul in domeniile respective.

Lungu si-a argumentat opinia vorbind, printre altele, despre faptul ca actualii edili au eliminat operatorii privati de pe piata transportului in comun si au investit sume importante in firma <<Braicar>>, in loc sa-i determine pe privati sa cheltuiasca pentru modernizarea propriului parc de masini, avand astfel posibilitatea de a folosi banii publici in alte scopuri: “Avem Compania de Utilitati Publice CUP Dunarea, care reprezinta un monopol. Dansii ne taxeaza, dansii fac profitul pe spatele brailenilor, dar acest profit nu se regaseste in bunastarea cetatenilor.

Mai avem Braicar – o firma care pana acum 2-3 ani de zile era la limita existentei, intretinuta de Consiliul Local. Usor, usor am reusit sa dam deoparte privatul, privati care si in anii trecuti puteau fi obligati de CLM sa-si schimbe atitudinea in transportul de persoane, sa vina cu autovehicule noi, pentru un transport cat mai civilizat; dar nu s-a facut, i-au lasat asa. Plus ca unii au avut, din cate am inteles, si datorii la stat. Pai de ce li s-a innoit licenta de transport, daca au avut datorii la stat?

In ultimul an si jumatate am facut poze, le-am postat pe Facebook (aluzie la primarul Marian Dragomir – n.r.), mii de like-uri, aplauze si toate celelalte, pentru ca am investit in transport. Da, dar banii aia puteam sa-i investim in altceva si sa lasam privatul, sa-i obligam pe cei care vor sa se ocupe sau sa faca o afacere din transportul in comun, sa-i lasam pe ei sa investeasca in afacerea lor, iar noi banii aia sa putem sa-i folosim in alta parte; avem nevoie de mult mai multe lucruri”.

In plus, Lungu a amintit de intentia primarului Marian Dragomir de a investi bani publici in firma de salubritate Eco – la care actionar majoritar este Consiliul Local Municipal -, pentru a se achizitiona utilaje moderne: ”Tind sa cred ca administratia PSD isi pregateste SC Eco SA, firma de casa – in care majoritatea sunt angajati PSD la acesta firma -, care a fost sustinuta de CLM ca sa nu o inchida si vor sa investeasca in aceasta  societate, usor, usor sa o transforme prestarile servicii, si in special apa, gunoi si transport, in societati cu capital de stat in subordinea Primariei si sa detina monopolul. Asta, in conditiile in care sunt orase in care privatul chiar isi face treaba foarte bine pe aceste domenii: transport, apa si gunoi”.