LUNGU: DACA SE DOREA FINANTAREA CLUBULUI DACIA UNIREA, ERAU CHEMATI RESPONSABILII, LI SE CEREAU INFORMATII LEGATE DE CHELTUIELI SI DE RESTUL SE OCUPAU FUNCTIONARII CJ

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) sustine ca nu tine de alesii liberali sa elaboreze o propunere de asociere a CJ Braila cu clubul de fotbal Dacia Unirea, ci de functionarii publici din cadrul Consiliul Judetean, care cunosc exact cadrul legislativ pe aceasta tema si pot gasi varianta legala cea mai potrivita pentru o astfel de asociere.

Lungu spune ca liberalii au tras de-a lungul timpului mai multe semnale de alarma cu privire la dificultatile financiare in care se zbate clubul sportiv amintit si de fiecare data s-a promis din partea conducerii CJ Braila ca se vor gasi solutii pentru finantarea Daciei Unirea, insa au fost doar vorbe in vant, fiindca nu s-a rezolvat nimic concret.

Mai mult, consilierul PNL declara ca si in cazul in care liberalii ar realiza un astfel de proiect de hotarare, nu s-ar rezolva nimic, atat timp cat majoritatea PSD-ALDE-PMP-PND ar vota impotriva: “Consilierii PNL au cerut mai tot timpul presedintelui CJ sa se gaseasca o solutie pentru a finanta Clubul Dacia Unirea Braila. De redactat un proiect de hotarare se ocupa structurile din subordinea Consiliului Judetean. Consilierii vin cu o expunere de motive si cateva idei, directiile din cadrul CJ se ocupa de redactarea corecta din punct de vedere legal. Da, nu am depus o expunere de motive, pentru ca tot timpul s-a promis ca se va gasi o solutie si pentru fotbal.

Degeaba faci un proiect, daca majoritatea nu doreste (sa voteze pentru – n.r). Si ce sa se ceara in proiect? Finantarea Clubului? Pai, am tot discutat si presedintele Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila, PSD – n.r.) a tot promis ca o sa se gaseasca solutii. Acum vine doamna Draghincescu (Simona Draghincescu, consilier judetean, PND – n.r.) si spune ca au facut un copy-paste si ca proiectul clubului Dacia Unirea nu-i eligibil. Noaptea mintii ori ziua orbului? Este cumva un proiect cu finantare UE si nu stim noi? Daca se dorea sa se dea bani la fotbal, erau chemati cei responsabili, le cereau detaliile clare de cheltuieli (deplasari, cost utilitati, etc) si restul il scriau cei din directiile din cadrul CJ”.

Amintim ca cel mai recent semnal de alarma pe acest subiect a fost tras ieri, cand conducerea ACS Dacia Unirea Braila a precizat, intr-o scrisoare deschisa, ca acest club sportiv se afla in pragul unui colaps financiar. De asemenea, reprezentantii clubului au cerut alesilor judeteni sa lase deoparte “orgoliile politice sau rafuielile personale marunte” si sa gaseasca solutii pentru salvarea Daciei Unirea.