LUNGU: DE CE ESTE EPUIZAT PERSONALUL MEDICAL, CĂ NU AU FOST EVENIMENTE MAJORE ÎN SPITALUL JUDEȚEAN, LEGATE DE CORONAVIRUS? BRĂILA NU ARE NICI UN CAZ DE ÎMBOLNAVIRE CU CORONAVIRUS

Consilierul județean brăilean Dănuț Lungu este suprins de declarația făcută ieri de directorul medical al Spitalului Județean, dr. Alina Neacșu, care spunea că „personalul medical este epuizat”, deși „de-abia a început”, cu referire la măsurile drastice luate având în vedere pandemia de coronavirus.

Lungu se întreabă de ce este deja epuizat personalul medical din Spitalul Județean, în condițiile în care la Brăila, până acum nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus: „De ce este epuizat personalul medical, doamna director? Că nu au fost (încă) evenimente majore în spital, din cauza pandemiei despre care vorbește toată lumea… Brăila nu are nici un caz de pacient infestat cu coronavirus.

Ați intrebat colegii dacă sunt epuizați din cauza acestei pandemii? Vă spun eu, sunt epuizați pentru că nu știți să gestionați corect și responsabil problemele din spital. Pentru că din cauza managementului defectuos, ne pleaca medicii profesioniști din Spitalul Județean, iar cei care au rămas trebuie să muncească mai mult, pentru a acoperi lipsa acestora.

De ce faceți declarații în care arătați scuze, și nu soluții la problemele din spital? De ce faceți declarații în defavoarea personalului medical?

Aceste declarații mă fac să cred că nu sunteți pregătiți pentru gestionarea cât mai bună a situației.

De ce nu prezentați protocolul după care o să se lucreze în cazul infestării cu coronavirus? L-ați făcut? E bine să fie făcut public, pentru a ști și posibilul pacient ce are de făcut, dacă o să fie adus la spital. Așa o să fie mai puțin panicat.

Doamna director, nu este o rușine să cereți păreri acolo unde nu sunteți sigură că strategia este bună”.