LUNGU: DE CE SE FACE DOAR UN SERVICIU DE DRUMURI SI NU O DIRECTIE? AVEM NEVOIE DE O MONITORIZARE CLARA A REPARATIILOR

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) nu crede ca este suficient un simplu Serviciu de drumuri in cadrul CJ Braila – cum urmeaza sa se infiinteze -, ci ar trebui creata chiar o directie cu acest profil. Lungu a explicat ca realitatea ultimilor ani a aratat clar ca monitorizarea lucrarilor de reparatii drumuri nu se face la nivelul la care ar fi necesar si crede ca daca ar fi mai multi functionari publici de specialitate care sa urmareasca activitatea drumarilor, si soselele din judet ar arata altfel: “Nu ar fi mai indicat sa facem o Directie, ca sa urmarim si sa vedem exact ce se intampla si cu licitatiile, ca sunt o groaza de firme care vin si liciteaza si dupa aia nu-si duc la indeplinire ceea ce au licitat? Sa vedem ce se intampla exact cu aceste receptii de lucrari, sa putem sa urmarim in mod real lucrarile, sa putem sa nu le mai dam voie la cei care nu-si fac datoria fata de CJ, pe partea de reparat drumuri, sa nu le mai am voie sa participe la aceste licitatii.

Nu considerati ca ar fi mult mai avantajos daca am avea o directie in cadrul CJ? Ce mai conteaza inca doua posturi (de sefi – n.r.) in plus? Ganditi-va la aria pe care putem sa o extindem si putem controla aceste servicii. Aici ar fi ideea mea.

Si nu uitati, va rog frumos, ca anul trecut am venit cu o propunere de constituire a unei conmisii in cadrul CJ, formata din consilieri judeteni, special pentru a verifica modul in care se lucreaza la drumuri, pentru monitorizarea acestor lucrari. La momentul respectiv, cand am vorbit cu profesionisti din CJ, mi-au spus ca v-ati gandit la o directie de genul acesta in CJ. De ce am ajuns la un serviciu, si nu o directie? Eu consider si acum, la ora actuala, ca o directie este necesara. Avem peste 670 de km de drumuri judetene si avem nevoie de o monitorizare clara si reala a tot ceea ce inseamna lucrari pe drumurile acestea”.