LUNGU: DE UNDE A CRESCUT CANTITATEA DE GUNOI MENAJER COLECTAT DE LA POPULATIE, DACA NIVELUL DE TRAI A SCAZUT?

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) are mari dubii asupra modului in care Municipalitatea braileana si-a facut socotelile, atunci cand a decis majorarea taxei de salubritate, incepand de luna viitoare. Danut Lungu se intreaba cum s-a ajuns ca circa 60.000 de cetateni sa nu fi luati in calcul, cand e vorba de plata taxei amintite, cum se doreste sa se faca reciclarea gunoiului, atata timp cat nu sunt amenajate tomberoane speciale pentru diferite tipuri de deseuri si cum de se colecteaza mai mult gunoi decat in anul precedent, daca nivelul de trai al brailenilor a scazut.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, consilierul liberal scrie: “Gata, a trecut campania electorala. Incepe campania de mariri de taxe. Taxa de salubritate creste cu 50% pe motiv ca s-a produs mai mult gunoi si s-a introdus o taxa de mediu pentru gunoiul nereciclat. Pai sa se faca spatii speciale in care sa se puna tomberoane speciale pentru a se recicla(selecta) gunoiul menajer direct de catre populatie, in momentul in care duc gunoiul, plastic la plastic, textile la textile, gunoi reciclabil la gunoi reciclabil, etc. Suntem aproximativ 200 de mii de cetateni si platim numai 137 de mii. Adica peste 60 de mii de cetateni nu sunt luati in evidenta pentru plata taxei de salubritate. Cum asa ceva ? Nu cumva unii sunt scutiti de aceasta taxa intentionat? Daca salariile sunt mici in Braila, daca consumul este scazut la nivel de oras, daca nivelul bunastarii cetateanului este in scadere, de unde a crescut cantitatea de gunoi menajer colectat de la populatie? Cum a fost facut acest calcul, in conditiile in care firmelor de salubrizare nu li se cantareste cantitatea de gunoi menajer colectat de la populatie…. sa mai continui ? Sigur o sa vina si o marire la taxa de apa pe motiv de actualul guvern. DA, stiu, orasul e plin de luminite, sa stiti ca ar trebui sa fiti interesati cat ne-a costat inchirierea acestor luminite pe o perioada de o luna de zile. Sa vedem daca se merita si daca se mai doreste si la anu… dar, hai ca vin sarbatorile, trebuie sa fim mai ingaduitori… anul asta am vazut ce a fost, o sa vedem si la anu daca suntem sanatosi”.

Amintim de la 1 ianuarie 2017, taxa de salubritate pe care o vor plati brailenii va creste de la 7,15 lei/persoana/luna, la 11 lei/persoana/luna.