LUNGU: DOMNULE SIMIONESCU, VA ROG SA INCETATI CU DECLARATIILE ABERANTE!

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) ii cere fostului primar Aurel Simionescu (PSD) sa “inceteze cu declaratiile aberante” legate de colectarea gunoiului si de taxa de salubritate. Danut Lungu (foto) apreciaza drept aberanta opinia lui Simionescu – ce in prezent este consilier personal al primarului Marian Dragomir – privind faptul ca o plata corecta ar fi atunci cand s-ar cantari de fiecare data cat gunoi arunca un cetatean la tomberon, iar plata serviciului de salubritate s-ar face strict in functie de cantitatea  de deseuri produsa de cetatean, si nu ar fi o taxa fixa, ca acum.

Consilierul judetean liberal comenteaza pe o retea de socializare: “Domnule Consilier Simionescu va rog sa incetati cu aceste declaratii aberante. Ca sa se poata plati gunoiul menajer in functie de cantitatea pe care o aduce la tomberon fiecare cetatean trebuie cantar si un om care cantareste si tine evidenta cantitatii de gunoi adusa de fiecare cetatean, la fiecare tomberon.

Recunoasteti ca nu ati facut ce trebuia pentru a nu se ajunge la aceasta penalizare care nu trebuie platita de cetateni, ci de aceia care nu au implementat programul. Din cate stiu au fost bani europeni pentru implementarea programului, Sistem de management integrat al deseurilor. Trebuia construita o infrastructura de gestionare a deseurilor (spatii speciale de colectare a deseurilor selectate de la cetateni in cartierele cu blocuri, dotate cu containere, tomberoane pentru fiecare tip de gunoi menajer, sticla, plastic hartie, aluminiu etc, dotarea cetatenilor care locuiesc la case cu tomberoane pentru a face selectarea gunoiului, Masini Autospeciale construite pentru colectarea selectiva, centre de colectare a deseurilor voluminoase, statii de transfer, statii de sortare si stocare, etc). Se incepea o campanie de informare, instruire, indrumare si realizare, a cetateanului, in legatura cu programul de colectare selectiva a deseurilor. Daca aveam aceasta intrastructura nu mai plateam aceasta penalitate si se mai creau si cateva locuri de munca. Acest lucru trebuia facut incepand cu anul 2007, de cand aceste proiecte au putut fi accesate de la UE. Cine a fost primar in perioada 2008-2014?”.