LUNGU: LA GALAȚI SITUAȚIA SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE NUMĂRUL CAZURILOR DE COVID-19. NU PUTEM IMPUNE O RESTRICȚIONARE A CIRCULAȚIEI ÎNTRE BRĂILA ȘI GALAȚI?

„Nu putem face ceva pentru a restricționa circulația între Brăila și Galați, având în vedere numărul mare de cazuri confirmate cu COVID-19 din județul vecin?” – este întrebarea pusă astăzi în plenul CJ Brăila de liberalul Dănuț Lungu.

Acesta a precizat că i-a sugerat și prefectului Cătălin Boboc să se facă  acest lucru, însă consideră potrivit să ridice această problemă și în ședința CJ, dat fiind că este un subiect foarte important: „Ținând cont de faptul că de vreo 4-5 zile la Galați s-a cam înrăutațit situația, nu putem să facem ceva în sensul de a restricționa cât de cât circulația între Brăila și Galați? Putem să ne implicăm într-un fel noi, Consiliul Județean?”.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) a răspuns: „Decizia o poate lua Grupul de Coordonare Strategică de la București, cu privire la restricționarea circulației dintre cele două orașe. Chiar dacă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila propune un astfel de lucru, decizia se va lua de la București, nu o luăm noi, aici”.

Precizăm că potrivit informațiilor transmise de Grupul de Coordonare Strategică, până astăzi, în județul Galați s-au înregistrat 182 de cazuri confirmate de COVID-19, în timp ce în județul nostru ar fi doar 16 (DSP Brăila spune că sunt doar 15) confirmate, din care 3 persoane sunt deja vindecate.

Precizăm, de asemenea, că zilele trecute a ajuns la București o solicitare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila prin care se cerea o restricționare a circulației între cele două județe. Mai exact, documentul CJSU viza „interzicerea circulației spre și dinspre municipiul Galați, cu excepția deplasărilor în interes de serviciu sau profesional dovedit prin legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator, a transportului de mărfuri, a persoanelor cu domiciliul în alt judet decât județul Brăila aflate în tranzit și a persoanelor care se deplasează la solicitarea unor entități publice, dovada făcându-se cu un document emis de entitatea publică din care să reiasă necesitatea prezenței fizice a acestora”.  Solicitarea CJSU Brăila a fost însă respinsă.