LUNGU: MARIAN SIRBU, TRIMITE TU POSTAREA ASTA PRIMARULUI DRAGOMIR, CA PE MINE M-A STERS DIN LISTA DE PRIETENI. POATE ISI FACE SI EL O VIZIUNE…

Consilierul judetean brailean Danut Lungu (PNL) este de parere ca pentru ca un oras sa poata evolua “in mod inteligent si sustenabil” este nevoie de “o administratie deschisa, transparenta si colaborativa cu toate entitatile care pot ajuta”.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Lungu (foto) isi prezinta opiniile pe aceasta tema, enumerand si prioritatile pe care ar trebui sa le aiba in vedere conducerea Primariei, daca aceasta isi doreste dezvoltarea orasului: “Cum sa evolueze un oras?
Daca vrei sa fii informat nu trebuie decat sa-ti faci timp sa indentifici surse sigure si sa studiezi.
Daca vrei sa aplici ce ai gasit, nu-ti trebuie decat bunavointa.
Pentru ca un oras sa creasca in mod inteligent si sustenabil e nevoie de o administratie deschisa, transparenta si colaborativa cu toate entitatile care pot ajuta. Un mixt intre atragerea de investitori, parteneriate si expertiza trebuie sa existe la nivel de comunitate, pentru ca un oras sa creasca economic.
Pornind de la o strategie bine si clar realizata, in functie de nevoile si asteptarile cetatenilor, cu o viziune de dezvoltare economica in Planul Urbanistic General, in colaborare cu cerintele celor din mediul privat si societatea civila, un oras ar trebui sa aiba urmatoarele prioritati:
1) – Investitii – dezvoltarea tuturor prioritatilor, in special cea a infrasctructurii economice pentru atragerea investitorilor.
2) – Fondurile Europene – reprezinta investitii sigure, cu bani de la UE, pe diferite domenii de activitate ce tin de dezvoltarea unui oras.
3) – Sanatate – ingrijirea sanatatii cetatenilor ar trebui sa reprezinte prioritatea fundamentala pentru o societate, pentru o administratie.
4) – Educație – cu cat cetatenii au o educatie mai buna, cu atat se pot implica in viitorul localitatii in care traiesc.
5) – Calitatea Vietii – calitatea vietii intr-un oras tine de infrastructura de mobilitate urbana (transportul in comun, piste pentru biciclete, parcari, calitatea drumurilor, etc), de reabilitarea centrelor si monumentelor istorice, tine de mobilierul urban sau de regenerarea urbana a cartierelor invechite, a zonelor mai sarace, tine de numarul zonelor cu spatii verzi, de managementul deseurilor menajere, tine de iluminatul public, de calitatea serviciilor de sanatate, de calitate evenimentelor culturale, sportive sau artistice.
6) – Conectivitatea – o buna conectivitate inseamna conexiunea orasului cu restul lumii (drum local, judetean expres, autostrazi, aeroport, nod de cale ferata, port) prin care cetatenii pot ajunge mai usor la destinatiile dorite. Pentru dezvoltarea unui oras este importanta calitatea si dezvoltarea infrastructurii conective, care duce la cresterea circulatiei cetatenilor si a bunurilor in zona.
7) – Social – dezvoltarea unui oras tine de modul în care administratia locala stie sa gestioneze incuziunea sociala astfel incat cetatenii sa poata fi transformati in agenti de dezvoltare (reformarea profesionala si atragerea de investitori care creeaza noi locuri de munca scade rata somajului)”.

Lungu isi incheie postarea rugandu-l pe colegul sau de partid, consilierul judetean Marian Sirbu, sa-l ajute si sa transmita textul respectiv primarului Brailei, Marian Dragomir (PSD): „Marian Sirbu, te rog trimite tu domnului Primar Marian Viorel Dragomir, ca pe mine m-a sters de la prieteni. Poate isi face si el o viziune…”.