LUNGU: MULTI MA CREDETI IPOCRIT, PENTRU CA SUNT NEMULTUMIT TOCMAI DE CEI DIN CLASA POLITICA, DIN CARE FAC SI EU PARTE

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) ii indeamna pe braileni sa iasa in strada pentru a protesta fata de neregulile grave care se intampla in Romania, atat in ceea ce priveste incercarea politicului de a subordona justitia, cat si in legatura cu alte chestiuni  ce tin de nerespectarea principiilor democratice.

Lungu admite ca este posibil ca unii dintre cei care ii citesc/asculta mesajul sa-l acuze de ipocrizie, fiindca el este membru al unui partid politic, deci teoretic, ar putea sa faca mai mult decat sa protesteze in strada. Liberalul spune insa ca in realitate, un partid aflat in opozitie nu poate face prea multe, in afara de a denunta public abuzurile puterii: “Stiu, multi sunteti dezamagiti de actuala clasa politica, din care fac si eu parte. Stiu, multi ma credeti ipocrit ca si eu sunt nemultumit, tocmai de cei din care fac parte.
Dar mai stiu ca multi nu intelegeti cum functioneaza Statul, guvernul, administratiile publice, institutiile subordonate statului. Nu intelegeti ce insemna puterea de decizie, ce inseamna majoritate, ce inseamna opozitie. Toate acestea nu pot functiona fara o clasa politica, in baza unui program politic. Sunt multe de spus aici…
Dar, va rog, iesiti Voi, cei care nu faceti politica, in strada si luptati pentru o Tara Curata, pentru o conducere fara Penali, pentru un Stat de Drept, pentru respectarea principiilor Democratiei, pentru o Justitie Independenta, pentru un Trai Decent, pentru o ROMANIE UNITA!
Numai poporul intr-un Stat Democrat poate schimba clasa politica!
Repet, nu vreau ca majoritatea PSD+ALDE sa plece de la Guvernare. Sa ramana sa faca ce au promis in programul politic cu care au castigat alegerile! Dar sa lase Justitia Independenta de politic!”.