LUNGU: PSD NU VREA SA FINANTEZE DACIA UNIREA PENTRU CA NU ARE CONTROL ASUPRA CLUBULUI – ADICA NU SUNT PSD-ISTI IN CONDUCEREA ACESTUIA

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) este de parere ca la nivelul conducerii  CJ Braila nu se doreste sa fie finantat din bani publici clubul de fotbal Dacia Unirea si ca atare, se folosesc diverse pretexte pentru a bloca alocarea de fonduri cu destinatia amintita.

Lungu face aceste comentarii dupa ce ieri, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Braila a lansat o scrisoare deschisa prin care acuza functionarii publici din cadrul CJ Braila de „rigiditate” in modul in care trateaza chestiunile legate de clubul lor si de faptul ca „se ascund dupa virgule”, in loc sa gaseasca solutii legale pentru finantarea Daciei Unirea, care se afla in pragul colapsului financiar. Conducerea clubului sportiv vorbeste despre faptul ca „se arunca cu noroi in alti oameni doar pentru comoditatea si linistea proprie” si se „arunca pisica in gradina altora” numai datorita faptului ca situatia critica prin care trece ACS Dacia Unirea a fost semnalata in sedinta CJ de liberalul Florin Cirligea, care face parte din opozitie. De asemenea, in scrisoarea respectiva, reprezentantii  Daciei Unirea cer alesilor locali sa treaca peste “orgolii politice sau rafuieli personale marunte” si sa gaseasca solutii de finantare a Daciei Unirea, pentru ca altfel, clubul se va inchide.

In acest context, Danut Lungu  comenteaza pe o retea de socializare ca dincolo de toate declaratiile de bune intentii si promisiunile facute public, adevarul este ca PSD nu doreste sa finanteze clubul de fotbal amintit: “Atunci cand se doreste sa se faca ceva, se gaseste cea mai buna solutie. Atunci cand nu se doreste sa se faca, se gasesc tot felul de scuze. De peste un an de zile se tot vorbeste in CJ despre gasirea unei solutii de a finanta fotbalul brailean. Am votat si un regulament de finantare a sportului in CJ. Regulament care a fost modificat, atunci cand Clubul Dacia Unirea a depus o cerere de finantare. Am ajuns la parerea ca nu se doreste sa se dea bani la echipa, de catre majoritatea PSD, pentru ca nu au control (membri PSD in conducerea clubului) asupra Clubului. Daca la handbal, baschet, s-au putut da bani, la fotbal de ce nu se da? NU SE VREA!

Vorbim despre echipa de forbal a BRAILEI! Sunt primari de comuna din judet care au gasit solutii sa dea bani la echipa locala de fotbal si CJ, cea mai mare forma de administrare a judetului, nu gaseste o formula de a tine clubul in viata. Dacia Unirea Braila este UN BRAND LOCAL CU O ISTORIE SI UN PALMARES CUM MULTE CLUBURI SI-AR DORI. Sa stiti ca nu sunt microbist, nu am nici un interes personal, dar ma doare cand vad ca se dau bani numai dupa interes”.