Mai mulți minori din cadrul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești au fost ieri la colindat

Un grup de copii din Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, coordonați de specialiștii Sectorului Reintegrare socială, au colindat ieri atât în interiorul Centrului amintit, cât și în comunitate. Astfel, minorii participanți la această activitate au avut prilejul de a-și face vocea auzită prin colinde și urări, aducând astfel în inimile celor ce i-au ascultat amintirile duioase ale copilăriei.

„15 beneficiari din cadrul Asociației pentru persoane adulte cu dizabilități TREBUIE și 30 de vârstnici din Căminul pentru persoane vârstnice «Lacu Sărat» au primit cu bucurie urările colindătorilor, iar sentimentele de empatie și de recunoștință au fost împărtășite deopotrivă.

În cazul seniorilor din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice, bucuria a fost completată și de posibilitatea de a realiza împreună mici simboluri ale sărbătorilor de iarnă – momentele petrecute amintindu-le de relația nepot-bunic – și de a împodobi bradul amenajat în spațiul de relaxare al așezământului.

Activitățile amintite au avut ca efect cultivarea atitudinilor pozitive și crearea unei atmosfere de sărbătoare, stimularea creativității, a lucrului în echipă, a cooperării și a toleranței. Prin intermediul activității derulate s-a atins scopul principal: cel de sensibilizare a comunității față de condiția persoanelor internate, întrucât beneficiarii direcți ai proiectului, alături de participanți, reprezintă categorii vulnerabile ce se confruntă cu excluziunea socială”, a declarat scms. Oana Jianu, din cadrul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești.