Maine nu se invata in nicio scoala din judet, nici in municipiu!

 

iarna5_66031800

 

*instituirea Codului Rosu in nordul judetului Braila a determinat autoritatile sa ia masuri speciale

 

In conformitate cu avertizarea meteorologica de fenomene meteorologice periculoase imediate  COD ROSU, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru judetul Braila, in intervalul 26 ianuarie intre orele 15.00 – 21.00, va fi ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero, viteza vantului la rafala va depasi 70…80 km/h.

Avand in vedere fenomenele meteorologice prognozate, in sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta de astazi, 26 ianuarie, s-a stabilit luarea urmatoarelor masuri:

1.Toate drumurilor nationale de pe teritoriul judetului Braila sunt inchise incepand cu ora 15.00, ca masura preventiva. De asemenea, au fost suspendate trecerile cu BAC-urilor spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei. Acestea vor efectua treceri doar pentru urgente medicale.

2. Dupa o prima decizie, ce viza intreruperez cursurilor pentru scolile din judet, cu exceptia celor din municipiu, in aceasta dupa-amiaza s-a decis ca luni, 27.01.2014, sa fie suspendate cursurile pentru toate institutiile de invatamant din judet. In plus, marti, 28.01.2014, nu vor desfasura cursuri institutiile de invatamant din mediul rural si orasele Ianca, Faurei si Insuratei,

3. Mentinerea si dublarea serviciului de permanenta la sediul primariei.

4. Verificarea in teren a situatiei persoanelor care au nevoie de ajutor umanitar de urgenta si asigurarea de alimente, apa, paturi si materiale de stricta necesitate, precum si pregatirea unor spatii incalzite pentru preluarea, cazarea si hranirea temporara a acestora.

5. Identificarea resurselor existente in vederea interventiei pe plan local si solicitarea sprijinului din partea autoritatilor administratiei publice din localitatile invecinate, neafectate, si a autoritatilor si structurilor specializate de la nivel judetean.

6. Analiza posibilitatii prepararii hranei pentru persoanele defavorizate, centralizat, cu sprijinul unor patronate, firme etc. si distribuirea cel putin a unei mese calde pe zi, la sediul primariilor, internatelor, gradinitelor, caminelor culturale etc.

7. Constituirea unor detasamente de voluntari din cadrul populatiei, in scopul executarii lucrarilor de degajare a cailor de comunicatii pentru a se permite accesul in locuinte, precum si pentru aprovizionarea populatiei sinistrate.

Autoritatile declara ca sunt pregatite rezerve de forte si mijloace de interventie de catre toate structurile cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomene meteorologice periculoase (I.S.U., I.P.J., I.J.J., M.Ap.N.).