Mâine va avea loc premierea câștigătorilor Concursului Județean de Creație Plastică „Constantin Boer Dondoș”

Mâine, 21 decembrie, la ora 13.00, la Centrul Multicultural „Dunărea” din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrați” Brăila va avea loc premierea câștigătorilor Concursului Județean de Creație Plastică „Constantin Boer Dondoș” și vernisajul expoziției care conține lucrările realizate de participanții la concurs.

Manifestarea a fost concepută ca un omagiu adus artistului care a plecat dintre noi în ziua de Crăciun din anul 2013. Au participat 83 de elevi și preșcolari de la școlile și grădinițele din municipiul și județul Brăila, iar tema concursului a fost Spiritul Crăciunului.

Juriul, format din profesorii Marilena Ioanid și Hugo Mărăcineanu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, a acordat numeroase premii pentru secțiunile de grafică, pictură și modelaj.

Coordonatorii concursului județean sunt profesorii Elisabeta Volcu, Lucian Constantin, Seciu Simona, Dorina Damian, Viorica Ioniță, Mădălina Done Calomeiț, Mihaela Dincă și cadrele didactice auxiliare Florentina Dumitrescu și Frusina Georgescu.

Lucrările premiate vor fi expuse până în luna martie, într-o expoziție itinerantă la școlile de unde provin elevii câștigători.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns