“MAMA OMIDA” NECHITA A GHICIT BINE: DIN 4 PROFETII, 2 S-AU IMPLINIT, IAR A TREIA SE VA IMPLINI PE 25 AUGUST

„Profetiile” facute la finele lui 2016 de catre consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) cu privire la persoanele care vor fi angajate la CJ Braila in cursul acestui an au inceput sa se adevereasca. La vremea respectiva, consilierul liberal declara intr-o sedinta a CJ este convins ca numirea noilor directori ai CJ Braila (mai exact, era vorba de cele 4 posturi de director adjunct ramase vacante), se va face  cu dedicatie si a anuntat ca este gata sa dea si numele celor care vor castiga concursurile respective.

Sunt cu dedicatie? Eu asta inteleg! Daca gresesc, va rog sa ma corectati! Aici dam de inteles ca este special facut acest concurs pentru promovarea unor persoane! Sa inteleg ca aveti aceiasi oameni pe care vreti sa ii promovati. Este clar! Ceea ce faceti dvs acum este o bataie de joc la adresa tuturor cetatenilor si a oamenilor care vor sa vina si sa munceasca! Le luati acest drept! Dupa sedinta o sa va spun si cine vor fi directorii!”a comentat Nechita (foto), in acea sedinta CJ.

In plus, in contextul in care presedintele CJ, Iulian Chiriac, sustinea ca vrea sa aduca tineri, ca sa improspateze echipa, Nechita l-a intrebat daca prin “tineri” intelege tineri pensionari, cum ar fi ruda unui „baron local”.

De asemenea, in luna ianuarie a acestui an, Nechita comenta: “Mai este un pas… E doar o chestiune de timp! Vom asista in curand si la Braila la abuz in functie al celor care ne conduc, promovand oameni in functii de conducere doar pe criterii numai de ei stiute si nu pe competenta. Daca in educatie pot fi numiti directori desi nu au fost competenti sa promoveze examenul, ne mai mira sa fie si la CJ Braila numirea celor 4 directori pe aceleasi principii? (4, care vor fi de fapt doar 3, pentru ca unul e doar pe hartie si nu va da examen anul asta, sigur 100%)”.

Dupa cum am scris la vremea respectiva, potrivit zvonurilor din interiorul Consiliului Judetean, trei dintre persoanele pe care le-ar fi avut in vedere presedintele Iulian Chiriac pentru posturile amintite erau Dragos Croitoru, Nicoleta Lefter si Livia Damian (fosta sefa a Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Braila, care era pensionata la momentul respectiv). Intrebat daca cele trei nume aflate de noi sunt cele la care facea referire si el, Ovidiu Nechita ne-a confirmat acest lucru.

Comentariile liberalului l-au amuzat la vremea respectiva pe presedintele Chiriac, care a spus ca Nechita se comporta ca un fel de Mama Omida a administratiei locale, care vede in trecut si in viitor.

Acum, la jumatate de an de la previziunile facute de “Mama Omida” din politica braileana, am constatat ca Didina Musat (nasa fostului presedinte CJ Gheorghe Bunea Stancu), care iesise la pensie din CJ, a participat la concurs si a fost angajata in cadrul aceleiasi Directii economice de unde se pensionase cu ceva timp in urma, iar ieri,  Nicoleta Lefter a castigat concursul de director executiv adjunct la Directia Administrare Patrimoniu si Evidenta Bugetara din cadrul CJ. Precizam ca acest concurs a fost organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), iar Lefter a obtinut 82,3 puncte la proba scrisa si 87,6 puncte la interviu.

L-am contactat astazi pe consilierul Nechita, pentru a-i solicita un comentariu in legatura cu faptul ca incep sa i se implineasca previziunile. Acesta ne-a confirmat ca atunci cand vorbea despre “ruda unui baron local” se referea la Didina Musat si ne-a mai spus ca este sigur ca peste cateva zile, se va implini a treia profetie, in sensul ca la concursul care va avea loc pe 25 august la ANFP, pentru functia de director executiv adjunct la Directia Juridica, va fi declarat castigator Dragos Croitoru.  In plus, liberalul ne-a mai spus ca a mai avut loc un astfel de concurs pentru un post de director adjunct la CJ, la care s-a prezentat si Livia Damian, dar la acesta nu a fost nimeni declarat admis.

Ovidiu Nechita a mai comentat ca nu degeaba a vorbit el in urma cu jumatate de an despre “nasi, fini si amante” care vor fi angajate la CJ, pe posturi cu dedicatie si ne-a asigurat ca nu si-a epuizat profetiile. Mai mult, liberalul a glumit, spunand ca in scurt timp ar putea face o profetie si despre persoana care va castiga functia de presedinte PSD Braila, la alegerile ce vor avea loc in perioada urmatoare.