Managerul Iugulescu e nemultumit de seful sectiei Oncologie din Spitalul Judetean Braila

646x404

Managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu, nu este multumit de modul in care este condusa sectia Oncologie de catre mediul Cosmin Boldeanu (foto). Iugulescu admite ca sectia este una extrem de dificila si de aglomerata, avand in vedere faptul ca numarul bolnavilor de cancer este din ce in ce mai mare, dar, pe de alta parte, ii reproseaza dr. Boldeanu o lipsa de viziune cu privire la o mai buna organizare, care sa usureze si situatia pacientilor, dar si a personalului medical din subordinea sa. Managerul Spitalului Judetean exclude insa o posibila schimbare din functie a lui Boldeanu, fie si numai din cauza ca deocamdata nu mai exista in unitate un medic suficient de pregatit ca sa poata prelua o asemenea responsabilitate: “Asta nu am cum s-o fac, pentru ca in momentul asta este singurul care poate sa ocupe locul acesta; l-a ocupat prin concurs, cei doi medici oncologi tineri care au venit nu sunt inca in masura sa conduca sectia.

Acolo este  o organizare defectuoasa. De fapt, noi vorbim in jurul Oncologiei de cateva luni. In dorinta de a face bine pacientilor si de a nu-i mai chinui pe aici, pe jos si pe sus, am acceptat formula propusa de domnul doctor, de a muta spitalizarea de zi de jos, in cadrul sectiei Oncologie. Asta pentru mai buna urmarire si operativitate. Ambulatoriul de oncologie ar trebui sa se desfasoare in ambulatoriul de specialitate; acolo, insa, in momentul asta este compartimentul de nefrologie, care trebuie mutat in sectia medicala. Am cabinete de oncologie cu multa munca, sunt multe cazuri oncologice si trebuie sa eliberez sectia de Nefrologie si s-o mut in sectia de Medicina interna. In momentul ala vom scapa de dezordinea din Oncologie. De ce? Pentru ca acolo sunt claie peste gramada pacienti din spitalizare de zi, pacienti care asteapta retete si pacienti care vin sa faca tratamentul acesta oncologic de citostatice cu venire-supraveghere in spital; multi dintre ei vin cu apartinatori… Asta se intampla intr-o sectie pe care eu am marit-o de la jumatate de tronson la doua treimi, apoi la trei sferturi si acum echipa de control mi-a sugerat sa dau si ce-a mai ramas si sa ocupe in totalitate etajul VI. S-au inmultit bolnavii oncologici…

Am crescut mult confortul acolo, in sectie, si modul cum arata, dar mai trebuie si putina organizare din asta, putina viziune despre cum am putea sa facem sa scada dezordinea, mai mult decat preocupare pentru munca asta  in asalt, <<aoleu cati sunt, aoleu, am de facut atatea!>>. S-au complicat mult lucrurile, fara sa se dea solutii”.